Translate

måndag 1 juni 2015

Knäet

Idag har jag gjort stordåd, strax efter 8 imorse ringde jag till Höganäs Ortopedklinik och hade sådan tur att jag fick en tid direkt på morgonen, det ligger här bredvid så jag var snabbt där. Jag fick en förklaring av läkaren som jag känner mig trygg med. Det är menisken som spökar, när man blir äldre (gammal) behövs inte så mycket för att skada den och då blir det fransar som gör ont. Det tar ca 3 månader att bli bra igen, då har man själv slipat till fransarna igen och det slutar göra ont. Jag kunde gå till sjukgymnast, men jag fick ett träningsprogram där istället. Man ska INTE vila utan försöka vara igång så mycket som möjligt och ta smärttabletter. För att säkert utesluta artros ville han att jag skulle röntga knäet och Harald följde med mig till Ängelholm på dropinröntgen. Vid lunchtid var allt avklarat! Det känns jätteskönt att veta vad det handlar om. När jag tänker tillbaka tror jag att det hände något när jag låg på knä på båtdäcket och vaxade.


Ängelholms sjukhus.

Vi fortsatte ner till båten för att packa ihop lite kläder, mat och toalettsaker. Det är ett jäkla packande och körande. Vi var glada över att vara hemma för fy fasen vad det blåste idag, vädret är ju helt rubbat. Men, jag saknar ändå båten, jag sover så gott där och inatt, vad hände då? Jag vaknade halv fyra och gick upp kl fyra, det gick bara inte att sova längre. 

En bok till är utläst, ingen bok att rekommendera, den lät intressant, men den var en besvikelse. Ibland tror man att den någon gång ska ta sig, men icke och sedan var slutet bara oförståelig. 


Det vore intressant att höra om någon annan läst den.

Jag hade lite smygstart med scrappingen idag och gjorde ett kort. Jag använde den senaste skissen hos Kortskissen, http://kortskissen.blogspot.se/2015/06/skiss-307.html



Ett enkelt kort i svartvitt, snabbtgjort, vit CS, stämpling med bubbelplast, ett hjärta, pärlor och två andra dekorationer. Grattistext med dymon.




11 kommentarer:

  1. MEEEN !!!! Vad skönt att du tagit tag i detta med ditt onda knä. Och skönt att det verkar vara övergående och att du SKA röra på dig :) något gott iallafall :)
    Vilken fröjd att få se ditt pyssel igen, ett så läckert kort i bara svartvitt!! Snyggt!! Själv lyckades jag hinna lägga upp min VS LO tidigare ikväll, blev i elfte timmen nästan men jag hann!! Hoppas du kan sova bättre inatt nu. Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det är skönt och det blev sovmorgon idag! Nu ska jag gå in och hälsa på dig!

      Radera
  2. Så skönt..det är bättre att veta hur man skall förhålla sig till krämporna..och tur att du inte blev ordinerad vila.:)) Roligt att se en bild av Ängelholms sjukhus..där har jag jobbat i 4 år på Med avd 5 och 6 som det hette då. Dom mest kreativa och bästa åren i mitt liv på alla plan : 1997-2001 :)) Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är alltid bättre att veta. Ja, vi har många minnen, inte minst med olika arbeten som passerat. Kram

      Radera
  3. Vad kul att du har tolkat skissen, och vilken fin tolkning det blev!

    Hälsningar, Mahlin78 // inspiratör hos Kortskissen

    SvaraRadera
  4. Åh vilket fint kort du har gjort med hjärta och prickar precis som i vår skiss! Tack för att du ville tolka skissen och välkommen åter!

    La Vikinga / Kortskissen

    SvaraRadera
  5. Fast bara för att doktorn sagt att du inte behöver vila, kan du ju ändå ta det lite lugnt:) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det går inte förstår du väl..... Kram

      Radera
  6. Vilket tjusigt kort! Snygga färger och snygg design.

    SvaraRadera