Translate

måndag 5 oktober 2015

Syförening

"Jag är på syförening" sa en av tanterna till någon i telefonen här ikväll! Det var det ju förr när vi var unga, numera bara pratar vi, äter gott, dricker vin och skrattar! Idag var det träff hemma hos mig och jag lagade mat. Det körde lite ihop sig, jag skulle städa hos Mia vilket jag egentligen hade planerat till morgondagen och före det skulle jag göra efterrätten. Då fattades jag ägg och cyklade till affären för att handla och när jag stod i kassan hade jag glömt plånboken hemma, det blev en extra cykeltur. Hemma igen kom min syster och hennes son Thomas upp som hastigast och då hade jag satt på gräddblandningen på spisen så den kokade över. Matlagningen fortsatte efter städningen och då saknade jag dragon och fick cykla till affären igen. Nu undrar ni kanske vad Harald gjorde, han är sjuk igen och har legat till sängs precis hela dagen. När jag gjorde rotsakspurén flög på något sätt mixern över köket och stänkte ner överallt. Inte helt flyt idag alltså, men maten blev såå god och jag känner mig riktigt nöjd. Denna menyn kan jag verkligen rekommendera.


Förrätten har jag gjort förut och den blev lika god som tidigare, Carinas parmasurpise


Eftersom jag inte gör fisk så ofta känner jag mig osäker, men så gott detta blev, Örtbakad torsk med rotsakspuré och brynt smör


Efterrätten, mums, Knäckig äppelpudding med apelsin. Jag tinade vaniljglass och rörde i kanel och frös den igen, blev bra.

En trevlig kväll som vanligt när vi träffas.


Igår gjorde jag en layout till Scrap och Tings pågående tävling. En bingobricka och färgutmaning.


Jag valde diagonalen, foto, spets och cirklar.


En ljusgrå CS med lite svart miststänk, mönsterpapper från Maja design som jag tryckt ut cirklar av och spets, den stora spetsen från mor. Lite knappar och sytråd också foto av nyaste barnbarnsbarnet Evy. Fotot är taget då hon var någon dag gammal och där i Dusseldorf fick hon ett armband med sitt namn av bokstavskulor istället för plastremsan. Jag hade likadana som jag satte dit.

4 kommentarer:

 1. ÅÅÅÅÅHHHHHH!!!!!! sååååå vackert!!! Jag har inga bättre ord!!! Mållös!! Bara njuter!! God Mat har du gjort också, så typiskt att jag bor så långt borta annars har jag bjudit in mig själv någon dag ;) Tur för dig att avståndet är långt , haha!!! :)
  Tack för en härlig stund!!! :) Kram Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, jag hade så gärna bjudit dig på mat flera gånger om! Kram

   Radera