Translate

fredag 29 september 2017

Bokmässan

Hua, vad stressigt det är på Bokmässan, jag hann ju inte uppdatera här, eller egentligen säckade jag fullständigt ihop efter denna heldagen.
Jag åkte med bussen från Kungälv in till Göteborg tidigt på morgonen. Harald stod kvar och skulle sedan köra till sin Kusin Johan med fru Nettan som bor utanför Kungälv.
Jag mötte upp dotter Mia och hennes vän Marie på Gothia Tower hotell som ligger i samma byggnad som Bokmässan. Jag fick boka in mig i en extra bädd på deras hotellrum.Alldeles intill ligger också Liseberg.Vi kastade oss genast in i vimlet som redan var på plats bara lite över nio på morgonen.


Alla de olika seminarierna och programmen hade också börjat och det var bara att välja. Bara det är ju så svårt. DN bjuder på frukost så vi startade där haha, ett intressant samtal om den grävande journalistiken.


Jag tittade en del på fina foton som fanns utställda.


Jag hände med Mia och Marie på några olika seminarie, dom jobbar ju och har en del att lyssna på utifrån det.Seriösa tjejer som hela tiden antecknar på ett sätt som inte fanns när jag var på jobbutbildningar.


Jag valde sedan att själv gå på detta seminarie, som var så intressant och bra. Jag skulle vilja läsa den nya boken om Tage Erlander som Dick Harrison skrivit utifrån hans dagboksanteckningar. Tage Erlander skrev dagbok varje morgon med privata reflektioner. Han var statsminister i 23 år och 3 dagar så det innefattar en del av Sveriges historia som är viktig. Dessutom finns det lärdomar att ha med sig med tanke på politiker idag.Sedan lyssnade vi alla tre på dessa damer som jag just nu glömt namnen på utom Åsa Moberg som bor i min kommun. De pratade om feminismens utveckling, också intressant.


Vi tog några minuter med att checka in på hotellrummet och bli av med lite grejor. Där träffade Marie  Birgitta Olsson i kön.


Jag handlade lite också, bl a denna boken som jag blev intresserad av när Marie Göransson besökte Skavlan i TV.


De olika seminarierna och samtalen fortsatte.
En gammal favoritförfattare Theodor Kalefatides (kanske inte helt rätt) och hans bok köpte jag och fick signerad. Intressant av denne nu 80-årige man.


Också ett bra samtal här med Birgitta Olsson och hennes bok De duktiga flickornas revansch.
I slutet av torsdagen är det montermingel och där hängde vi på. Roligt också att bara titta på folk.
Klockan åtta på kvällen hade Mia och Marie och beställt bord i restauranger på Gothia Tower. Så trevligt och underbart gott
 .Så mycket tack till dessa härliga kvinnor för att jag får hänga på dom och för allt dom bjuder på, både i form av sängplats, middag, skratt och lärdom! 

Sedan blev det godnatt! Ny dag på bokmässan under fredagen!

1 kommentar:

  1. Oj vilken dag !! Häftigt!!! Du är med på en massa skoj!! Underbart!! Själv ska jag iaf på scrspträffen i Avesta i morrn!! Alltid nåt, haha!! Kram💚💚💚

    SvaraRadera