Translate

tisdag 12 november 2019

Tröttsamt

Det börjar kännas tröttsamt med allt fixande. Ikväll mår jag riktigt illa faktiskt, men jag hoppas kunna sova gott inatt. När allt är klart i köket ska jag fota lite. Imorgon har jag städning kvar. Nu är det ändå november så imorse blev det premiär. Det är lika gott varje år.


Efter att ha fixat en del i köket gick jag ut på en promenad, inte särskilt långt, men ut iallafall.


Arbetet på Storgatan har flyttat  närmre oss nu. Det är ett himla oväsen ibland med alla maskiner.



Röda hjärtan i trädet på Bibliotekstorget eller Nymbergs plats. De är upplysta på kvällen och jag får ta mig ut och fota dem när det är mörkt.



Lite träd och vackra höstfärger behövde jag.




Björkskog är det finaste som finns.



Harald var in till Helsingborg på Hudkliniken och körde in till Ikea på hemvägen för att köpa ny klädsel till våra matbordsstolar. Jag hade plockat av den befintliga klädseln och sedan visade det sig att klädseln var alldeles för stor. Jag ringde Ikea och de har uppgraderat stolarna fick jag veta. Våra stolar är alltså för gamla och då går det inte att köpa ny klädsel. Förbannad blev jag, jäkla slöseri. Jag hade inte kastat den gamla klädseln så de åkte ner i tvättmaskinen i källaren och får duga ett tag till.


Jag gick till Jysk och köpte nya gardiner vilket jag tänkt länge men inte hittat några i vår smak. Dessa är i något sammetsliknande material, passande  här tycker jag. De behövde läggas upp så det gjorde jag och när Harald putsat fönsterna kom de upp.



Harald fick en fin orkidé av dotter Maria i söndags och det passade så bra med en ny växt nu eftersom jag sorterat ut mycket. Lite godis fick han också.



Sonen Fredrik kom och satte upp den nya armaturen över vasken, det blev så bra, tack!


Vi har sex gamla stolar, arvegods från Haralds föräldrahem och de behövde nya dynor. Vi har två uppe och fyra i källaren. Två har vi tidigare målat svarta, vilket jag då tyckte var fräckt. Nu klippte jag dynor och zigsackade av tyg i mina gömmor.  Den tyglängden har jag själv vävt i linne och det blev ganska bra, alla är lite olika men ändå lika. Roligt att få användning av det istället för att köpa nytt. Jag har alltså ägt en stor vävstol och när vi bodde i hus och sönerna flyttat hemifrån hade jag en stort rum med väven och plats för sömnad och annat. Det var före scrapbookingens tid. Ja, jösses vad jag alltid har hållit på med olika saker.

3 kommentarer:

  1. Mycket snygg med det tyget på stolarna!! Nä jag vet, det finns inget nytt överdrag till våra stolar. Våra håller på att gå sönder, undrar hur man gör sen??? Surt att köpa nya stolar när dom egentligen är hela i stommen. Nåja! Det ordnar sig.. KRAAAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja den diskussionen tog jag med dem, vad hjälper det, ingenting. Trist för jag gillar verkligen de stolarna, de är sittvänliga. Kram

      Radera