Translate

fredag 6 december 2013

Håll i hatten!

Det fick man verkligen göra denna förmiddag och det var tom svårt att hålla hela sig kvar där man skulle. Det var riktigt spännande att gå ut, jag hade fått rapporter från Andreas om att både Lerbergets och Vikens hamnar låg helt under vatten och jag var nyfiken och tänkte ta mig ut till Lerberget. Jag fick backa där, orkade inte ta mig fram mot vinden så promenaden blev kort, 3,2 km.

Först letade jag efter mina juldekorationer på gården och hittade iallafall en grej. När jag kom ut på gatan var detta det första som mötte mig, gatlampan är illa ute!

Jag hade tänkt mig ett bad idag, men jag struntade i det, kändes inte kul att gå ut här.

Och, va fasen, Nilssons soldäck ligger under vatten!


Lite glassplitter.

Bryggan ligger under vatten.






Det värsta under denna stormen var nästan högvattnet, jag tror inte jag har upplevt så högt vatten.

Himlen var mörk denna dag och emellanåt kom det lite snö.


Vattnet slår upp över gatan här på vissa ställen.


Det plastinpackade huset är återigen utan plast.
 
På söndag ska vi ha kalas för Harald och jag förbereder lite. Det är inte så mycket att göra för han ska äntligen få sitt varmkorvkalas. Jag ska komplettera med en sallad och baka lite kakor. Det ska komma sådär ca 36 personer under eftermiddagen och då är det bara familjen. Det är inte första gången vi har kalas här i vår 2-rumslägenhet så det kommer nog att gå bra. Alla vet vad som gäller, alltså hitta en stol och inte lämna den, haha!

 
Jag köpte en bakplatta på Ullared och vad glad jag är för den, perfekt att lägga ut på bordet och baka på. Den liksom sugs fast på bordet och sedan är det en bra yta att baka på. Rekommenderas!

Jag har köpt dessa kakstämplat på Åhléns, kul grej!

Jag bakade Brysselkex för att testa stämpeln och det gick bra. Strömmen försvann flera gånger under eftermiddagen men jag lyckades grädda dom. Enkla och goda kakor.
 
Brysselkex
200 g smör
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
Garnering
Pärl- eller strösocker (jag tog strösocker)
röd eller grön karamellfärg
Rör samman smöret och sockret. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Forma den till rullar av drygt en femörings storlek (det var kul, en femöring, 7 sorters kakor behöver nog uppdateras). Rulla dem i färgat socker. Lägg rullarna kallt, skär dem i skivor och lägg kakorna på plåt. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
 

Wille kom och spelade och idag spelade han och Harald ihop. Det hörs riktigt bra! Det var sista gången denna terminen som Harald åkte med honom till Jonstorp för spelning.

En varm macka som mellanmål satt fint. Ikväll är jag lite bekymrad, Harald har fått någon slags inflammation i sitt knä, det kom i onsdagskväll och är mycket värre ikväll. Fortsättning följer på det!


6 kommentarer:

  1. Så tjusiga bilder...att du vågade dig ut, du skulle ju blivit fotograf och tagit dig ut till krigsskådeplatser och liknande...det blir du kanske i ditt nästa liv...Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja jag dras alltid till det spännande så.......

      Radera
  2. Du borde skickat in lite bilder till HD för du är ju proffs på detta. Tack än en gång att jag fått se vad stormen ställt till med. Hoppas Nilssons brygga blir återställd så ni kan vara där till sommaren för då har ni ju två vildbasar till som skall få plats. Hälsa och gratta Harald och hoppas det ordnar sig med hans knä.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det är så roligt att ni tycker om bilderna! Fotograferingen är en stark motivation till att promenera så det är bra.

      Radera
  3. Kanske dom som vill bygga höghus i hamnen fick sig en tankeställare....Vatten överallt! Fina kakor du bakar! Säg åt Harald att gå till en doktor som är bra på knän, det kan bli allvarligt annars! Och gratta honom från mig på måndag!
    Kram från det inte våta Höör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja herregud hur ska det bli i framtiden om vattnet fortsätter att stiga som dom säger det ska göra. Skönt att inte bo nere vid havet då eller vid floder som vi såg i somras.

      Radera