Translate

tisdag 17 december 2013

Julstök

En kort morgonpromenad idag i regnet, 4,0 km. Jag gick och funderade på hur fasen jag hann med allt när jag jobbade 8 timmar och reste flera timmar dessutom. Något märkligt är det och jag misstänker datorn och TV:n. Det är andra julen nu sedan jag blev pensionär och jag trodde faktiskt att jag skulle hinna mycket mer, göra egna små presenter, göra julpyssel av olika slag mm mm. Nåja, det blir som det blir och viktigast är ändå att umgås och lyckas jag göra mat åt alla är jag glad och nöjd
.
Först gick jag hem till Mia för att lämna några saker och möttes av denna fina ingång till gården.

Trots regnet var det en fin promenad.


Högt och lågt tillsammans kan vara fint.

När jag kom hem hade Harald börjat göra köttbullar på 3 kg färs och han hade att göra i flera timmar.

Jag hade köpt en köttbullssked (Kitchen House i Höganäs) och det var premiär för den. Färsen blev en aning lös men det gick bra ändå och efter att han doppade skeden i varmt vatten gick det ännu bättre. Fördelen är också att alla blir lika stora.

Han använde min mors köttbullsrecept och de blev jättegoda.
 
Märtas köttbullar
Blanda 5 msk skorpmjöl  med 2 dl vatten och kaffegrädde. Låt svälla. Blanda ner ca 700 gram fläskfärs (vi tog lite oxfärs också), 1 ägg och 1 riven lök. Krydda med 1 tsk buljongpulver, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 krm vitpeppar och 1 krm kryddpeppar. Rulla och stek!

Jag gjorde brunkål av 2 stora vitkålshuvud men det blev inte mycket av det tyckte jag.

4 kommentarer:

  1. Hinna mer...jag förstår inte att du inte förstår hur mycket du hinner...du gör ju nåt hela tiden...att ditt dygn räcker till är från min sida sett fantastiskt....hur är det möjligt. Och så skall du ju bry dig om hela din stora familj....Så luta dig tillbaka och kolla TV och dator ibland, det är OK....Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag har alltid velat mer än vad jag vill göra eller vad som är möjligt. Det jag har blivit bättre på är att inte må dåligt över det jag inte hinner, jag har accepterat det tror jag.

      Radera
  2. Håller med Gunnel, slöa mer!

    SvaraRadera