Translate

måndag 16 december 2013

Upp och ner

Vi hängde ju granen upp och ner i taket för att få plats med en julgran och idag fick den ljus och pynt. Den blev riktigt fin och vi är jättenöjda med den.


Vi har inte haft julgran på många år, inte sedan vi flyttade i båten 1999, men jag hade en del silverkulor som jag köpt för annat bruk. Jag köpte några nya fåglar också gjorde jag vita tags och stämplade god jul på dom. Ljusslingan fanns med i båten och kom väl till pass.

Allra först imorse tog jag min morgonpromenad, invallningen blev det, jag saknar alltid den när jag inte gått på några dagar. Det var en fin morgon, regnet hade upphört när jag blivit klar att gå. Det blev 8 km innan jag var hemma igen.

Det är bara den stora stålbåten längst ut kvar nu på vår brygga.


Gång- och cykelvägen är redan vidgjord och fin att gå på igen, verkligen snabbt och bra jobbat!

Mycket olika saker har blåst upp med stormen.

Kullaberg låg där det ska.

Vid en snabb blick såg det ut som en tomtenisse eller är man programmerad.

Som inseglingsfyrar i en hamnöppning.

Jordkällaren ger alltid barndomsminnen. Min faster, som hade café i Hyllinge hade ett sådant och jag var där ibland som barn och fick hjälpa till. Jag skulle gärna vilja kika ner i detta.

Jag såg att familjen på Sandflygsgatan var hemma så jag tittade in och sa hej. Wille var inte riktigt kry och sitter och myser i soffan med Hilda på ena sidan och nallen Marwin på andra medan julgranen står klar bredvid. Jag skulle sedan handla de sista julklapparna och när jag var på Saluhallen upptäckte jag att jag stoppat Petras telefon i fickan. Först fattade jag inte, trodde det var någon slags kupp som förändrat min telefon, haha, hur dum får man vara. Jag fick traska tillbaka och lämna den. Nu är jag iallafall klar med alla julklappar, så skönt.

Jag bakade en omgång lussebullar till, de andra är slut och de var de godaste jag någonsin bakat. Det receptet kan jag verkligen rekommendera. http://www.recept.nu/tove-nilsson/bullar/mjol/saffransdeg/

En ny omgång brysselkex också, de tog snabbt slut på Haralds födelsedag. Denna gången blev degen inte lika bra och jag använde hjärtstämpeln på en del. Men, de smakar gott.

4 kommentarer:

  1. Hahaha...en sån gran har jag aldrig sett..du är påhittig du, van att bo på liten yta...Kul....Gunnel

    SvaraRadera
  2. Säger som Gunnel och även dina texter till bilderna är suveräna. Bilden på granen tycker jag du skall skicka in till HD för jag tror ingen annan tidigare har kommit på en sådan idé då man har liten plats. Ni är fyndiga eller kanske är det bara du och Harald hänger på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väl den som hittar på, när det gäller granen väntade jag länge med att presentera idén och väntade en mindre diskussion men Harald hängde på direkt. Jag hade aldrig lyckats utan hans hjälp med el odyl.

      Radera