Translate

söndag 5 januari 2014

1-årskalas och lite till

En fullspäckad dag och jag hann inte ens blogga haha! Barnbarnsbarnen Alva och Alice fyller 1 år på torsdag och hade kalas igår. Deras första, fast dom hade 6 jämnåriga kompisar igår på kalas. Det ihop med julen gör nog att dom är lite trötta på paket, dom har ju inte lite människor kring sig som ger dom saker.
Kalas!




Ofta är förpackningarna roligare än innehållet.
 
Det serverades god hamburgare på fina tallrikar.
 
Full fart överallt var det och väldigt trevligt.
 
Jättegoda tårtor och arrangerat så fint.

Alva och Alice fick egen tårta i form av frukt och yoghurt.
Ljusen skall blåsas efter sången och hurraropen.
 
En spis och ett garage, tyvärr måste jag meddela att dom ignorerade garaget.
 
Vi hade en knapp timmas vila hemma innan det var dags för nästa tillställning. Vi cyklade hem till syster Inger och Peter för en liten syskonträff, 4 syskon av 6. Vi åt jättegod mat och hade roliga, allvarliga och hetsiga samtal, Harald sabbade bl a Peters teorier och det var ju inte snällt, haha.
 
Så god mat, köttet är inte bränt utan har legat i marinad, Inger har lovat mig receptet.

God glasstårta.

Helene och Lasse har kommit från Barsebäck.

Peter och Harald.

Inger och Karin.
 
Tyvärr chockade vågen mig härom morgonen och det är väl inte så konstigt efter alla dessa tillställningar med god mat och sötsaker. Nu väntar andra tider och det är på samma gång ganska skönt.
 
 
 
 
 
 









 

















5 kommentarer:

  1. Svar
    1. nejnej, måste ha kontrollen över mitt tillstånd

      Radera
  2. Ja den där förbannade vågen om den bara hade visat rätt vikt så hade man varit glad, men den går aldrig rätt tror jag!!! Allt-i-ett-rätten verkar passa mig perfekt så jag tar gärna emot receptet när du fått det. Året verkar starta bra för er med kalas och fester i ett. Förstår att det inte kan vara lätt att tänka på vikten med god mat och dricka hela tiden. Kalasen verkar ju inte bli färre hos er utan bara fler och fler. Vi har inte så stor släkt med massor av kalas så trösta dig med att den däran vikten är inte lätt att hålla ändå tyvärr!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag tror egentligen inte att det är alla kalas för när jag är hemma är suget efter något gott större. Jaja det rättar nog till sig och ett par kg upp och ner är väl ingen katastrof direkt, men det irriterar mig att det är så lätt att gå upp. Hur går det för er med 5:2?

      Radera
  3. Det har gått någotsånär, men just nu efter julen har vi inte kunnat hålla på 5:2 helt och hållet och nu kommande vecka ser också ut att gå dåligt, men jag kan numera knäppa de byxor jag inte kunde innan och Sven och jag fortsätter och hoppas att det försvinner några fler kilon innan sommaren. Min last är att jag i stort sett vill äta hela kvällen efter klockan 18.00 och det är ju då man INTE skall äta.

    SvaraRadera