Translate

måndag 22 juni 2015

Knärapport

Idag fick jag tid hos ortopeden för mitt knä och kom hem en aning frustrerad. Jag är lite svullen och varm och har jättesvårt att gå nu, en aning desperat är jag. Han vidhöll sin diagnos att det är menisken och menade att det är dags för en magnetröntgen. "Jag skickar en remiss till Landskrona, de har kortast väntetid". Jag stirrade på honom och undrade hur lång tid kan det taga? "Tja, nu är vi i Sverige och i juli månad ligger det mesta nere om det inte är extra akut". Ska jag ha så här ont hela sommaren? Och är det inte en inflammation? undrade jag säkert helt vild i blicken. "Jo, inflammation får man när man skadat menisken". Jaha, behöver jag ingen medicin då? "Du tar väl Ipren? och vill du ha en cortisonspruta?" Jaaa, skrek jag. Upp på bänken igen och frågade, kan man inte få Ipren på recept? "Jo, det kan man, vill du ha det?" Jaaaaa! Nu hoppas jag att cortisonet kan göra att jag har mindre smärta också får jag skärpa mig och ta Ipren regelbundet (jag har varit lite snål) nu när jag fått    en större förpackning på recept.

Några besök annars idag också tid vid scrapbordet. Det har regnat ute idag, men ikväll blev det ganska fint. Jag vilar benet och försöker testa rörligheten imorgon.


Syster Anita och jag kollar medierna, haha!

Jag har tolkat ännu en utmaning hos ScrapMuch? Varje månad har dom utöver en skiss också en färgutmaning och det är den jag tolkat idag. Man ska använda minst 4 av färgerna och jag har använt ljusgrönt, turkos, rödrosa och gult i form av guld.



En enkel tolkning för att vara mig tror jag, bakgrundspapper från Bella och jag tror att även det röda pilpappret är därifrån. Utstansade hjärtan i rödrosa och några andra dekorationer som jag i vanlig ordning inte kommer ihåg var de kommer ifrån. Ljusgrön maskinsömnad och foto på Harald där han balanserar ett glas på en stolpe, vilket jag symboliserar med behovet av balans i livet.

Jaha, detta blev allt för idag, inte många foto nu när jag inte rör mig så mycket utomhus.

17 kommentarer:

  1. Great page, love what you did with the colour challenge and those gold foil alphas are fab! Thanks for joining us at ScrapMuch?!

    SvaraRadera
  2. Åh!!! Christel så underbart! Hag blir glad bara av blotta åsynen av den här LOn :-) Du har fått med färgerna jättebra också ju! Håller med Laura,bokstäverna är så läckra. Gillar att du inte klippt bort ändarna på den gröna sytråden. Tack från mig och tack också för att dy delat med dig hos oss på ScrapMuch? (tänk att JAG får äran att skriva så, hihi!) Kram Anna :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Javisst är det kul Anna haha! Kram

      Radera
  3. Glömde helt bort ditt knä i glädjen över din härliga LO, skäms! Bra att du fått det lite kollat och att du fick lite hjälp. Känner du någon skillnad nu när det gått några timmar? Hoppas! !! Inte hoppa från någon båt eller dylikt på ett tag nu!!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, du behöver inte kommentera alla mina knäppheter! Men, tack för att du göra det, jag blir alltid så glad!

      Radera
    2. Glömde skriva att jag är ordentligt smärtfri idag!

      Radera
  4. Hej! Glöm inte läsa biverkningsbladet om Ipren! Inte så snälla mot magen....
    Har du inga kryckor att ta till om det gör för ont? Ibland måste ju hela benet vila lite. Och du kan ju inte sitta stilla mer än 5 minuter....Ta det lugnt. Den här sommaren är inget att hetsa upp sig för. Mera böcker! Tänker på dig, jag hade ett skadat knä 3 veckor på min semester en gång. Kryckor i ösregn i skogen är ingen höjdare....Men det blev bra. Kram

    SvaraRadera
  5. Jag känner redan av den Vanja, magkatarren...... Inga kryckor och ingen arbetsplats att låna av sedan jag blev pensionär. Denna sommaren läggs väl också i minneslådan också kan jag säga att det blev bra hoppas jag. Hoppas att du har det bra i sommar! Kram

    SvaraRadera
  6. Hej igen! Kryckor kostar ingen förmögenhet! Billigare att köpa än att hyra har jag för mig. Någon kompis har kanske att låna ut? Lycka till!

    SvaraRadera
  7. Love how you used the background paper with the large elements...I always struggle with that kind.
    Thanks so much for joining us at ScrapMuch?!
    Lyne - DT
    For scrapbook inspiration follow me at Lynn’s Everyday Ideas

    SvaraRadera
  8. Härligt med världskartan som bakgrund, speciellt eftersom ni seglar. Fina detaljer med hjärtan och sytråd osv. Fint som vanligt! tack för att du är med oss på ScrapMuch? och tolkar färgutmaningen! Kram ÅsaJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Åsa, jag gillar verkligen ScrapMuch? och deras utmaningar. Kram

      Radera
  9. I love, love, love your title!! I need to get some of those foil alphas!! Thank you for sharing with us at ScrapMuch?

    SvaraRadera
  10. love the background paper with the foil letters, it makes your whole layout pop!!!! thank you for playing with us at ScrapMuch?

    SvaraRadera
  11. Fab page - LUV that stitching and your use of the colour challenge
    Thank you for joining us at ScrapMuch?

    SvaraRadera