Translate

onsdag 17 juni 2015

Just det, Nivå

Vi väntade ända till kl tre innan mekanikern dök upp i måndags, vi blir glada för all uppmärksamhet nu. Han plockade ner motorn i beståndsdelar och bar med sig upp i bilen. Det hade jag inte fattat, tänkte kanske att det skulle ordna sig denna dag. Efter nästan två timmars arbete körde han iväg med vår motor och då hade han hittat ännu ett fel, avgaskröken var sprucken och måste bytas. Hej och hå, vi har ingen aning om var detta kommer att sluta.

Iskallt väder är det också och ingen uteaktivitet lockar. Vi grillade dock, men åt nere i kajutan, en jättegod middag. Jag gjorde en marinad till fläskfilén som jag skivade och lät det marinera några timmar och blev så himla gott. Marinaden bestod av olivolja, soja, chilisås, en liten skvätt vitvinsvinäger, lite salt, rejält med svartpeppar och chiliflakes. 



Under gårdagen gjorde vi ingenting, satt i båten och väntade förgäves på mekanikern som hade sagt, att om det gick som han hoppades, skulle han komma. Iskallt väder och helmulet, men framåt kvällen klarnade det upp och solen gjorde att det blev en ganska skön kväll. Jag tog en kort kvällspromenad med kameran i det fantastiska ljuset.


Långfrukostar blir det.







Svanparet med sina fyra ungar roar oss lite och igår när de lagt sig för nattvila hade en av dom brett ut sina vingar över ungarna, visst är det gulligt?

En bok läste jag ut, Keplers Stalker, jösses vilken bra och spännande bok, där gick dagen fort. De flesta har väl redan läst hans böcker, men om inte, läs……


Sekreteraren hos ortopeden som jag var hos innan vi seglade ringde och ville boka en ny tid och det blev ju lite svårt. Jag undrade då om röntgen visade något särskilt och då fick jag ynnesten att prata med honom själv. Röntgen var ju för att se om jag hade artros och det såg fint ut, ingen artros alltså, skönt. Däremot hade jag vatten i knäet och han ville träffa mig för att prata om, som han sa, hur vi skulle gå vidare? Nu har jag mer ont även när jag cyklar, har inte velat erkänna det ens för mig själv, dock är det ändå bättre än att gå för jag sitter där jag sitter, benet viker sig inte av smärta.

Igår var det tisdag och dags för Veckans Skiss, http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2015/06/68.html
Skissen och min layout



Vit cardstock som jag stämplat acrylfärg med en linjal och ett pennskaft. Några udda mönsterpapper och många olika tags och dekorationer och maskinsömnad. Foto på mina barnbarn Sanna och Ebba under vår segling i våras.

Jag visar också den sista jag har på lager så är det gjort, har så lätt för att glömma annars. Den gjorde jag till My Scraps & Mores juniskiss, http://myscrapsandmoresketches.blogspot.se/2015/06/my-scraps-more-sketch-107.html

Skissen och min layout



Jag använde vit CS med akvarellfärger stämplat och stänkt, mönsterpapper från Studio Calico, ritat med tuschpenna och skrivit med skrivmaskinen. Foto på barnbarnsbarnen Alva och Alice.


Nu sitter jag här igen, stamkund på Biblioteket i Nivå eftersom inget internet finns i hamnen. Jag passar på att handla lite mat också idag och hoppas hoppas att Harald hört från mekanikern när jag kommer tillbaka.

8 kommentarer:

  1. Oj oj oj hoppas att det löser sig för er under dagen!!! Jättefina layouter du har gjort iaf! Stämpla med linjalen. det har jag aldrig tänkt på! Tack för tipset! Kram Åsa

    SvaraRadera
  2. Även om ni inte kan segla så unnar du oss att få se hur ni har det runt omkring. Så fin bild på svanarna med ungarna under vingen. Maten verkar också lyckad och så hinner du med att läsa böcker och scrappa. Bilderna på Ebba och Sanna och på Alice och Alva är jättefina. Förhoppningsvis lyckas ni få rätt på motorn så ni kan komma i väg för det är ju det ni längtat efter. Kramar till er.

    SvaraRadera
  3. Säkert nån mening med allt...även om det kan vara frusterande..det hörs skönt i mina öron ..tänk att få lov att bara läsa och vila och ha långa frukostar utan att vardagen trycker på....och ha den man älskar mest vid sidan om..:) :) Gunnel

    SvaraRadera
  4. Ja nu hoppas vi att motorn blir hel och fin och så har ni haft allt strul så det räcker för flera år :) Tack för att du glädjer oss med underbara foton undertiden och TACK för dina super härliga LO!!! Jag bara njuter!!! Så läckert med alla flaggor och vimplar under fotot på VS och cirklarna och ALLT!! Den andra lika så, såå snygg - nu blev jag sugen att scrapa.... :) Hoppas ni kommer iväg nu snart och att du hittar nåt ställe med internet nästa gång :) Kram Anna :)

    SvaraRadera
  5. I adore all the layers on the layout for the sketch, and I love how you doodled the border and center photo border. Perfect embellishments to go along with it all. Thanks so much for playing along with My Scraps & More sketches!

    SvaraRadera
  6. Love the distressed edges and the black border around the layers! Thanks for joining us at My Scraps & More Sketches

    SvaraRadera
  7. Beautiful pages! Thanks for joining us at MS&M!

    SvaraRadera
  8. Love the edging! Really showcases everything! Cute circle embellies! Thanks for playing with MSAM Sketches!

    SvaraRadera