Translate

onsdag 22 april 2015

Båtarbete

Tidig morgon, redan 7.30 var det dags att flytta båten till kranen för påmastning. Det var väldigt lätt i det vackra vädret, sol och alldeles stilla. Mastningen är lite mer stressigt än sjösättning, allt ska komma rätt och konstigt nog gör det inte det, men det ordnar sig alltid till slut. Vi hade hjälp av en seglarvän, det behövs muskler till att hantera den tunga masten. Vi är dock lite ringrostiga, snubblar över allt, inte så smidiga längre, det kan man lugnt konstatera.


Vindex och antenner ska på plats.



När vi kört tillbaka till vår plats så hjälpte Harald till med Flemmings båt, bra att kunna hjälpa varandra. Under tiden torkade jag nere i båten och fixade iordning.


Det börjar ordna till sig.


Bäddat och klart för övernattning, längtar, jag sover alltid så gott i båten.


Den här har jag sytt för flera år sedan, gillar texten.


Lite trevligare fika idag i solen, kaffet kokades i båten och vad vi njöt.


Vi högtryckstvättade hela båten på däck och sittbrunn efter att Harald blivit klar med alla vant till masten. Härligt när det blir rent.


Bommen kom också på plats och sedan hann vi precis hem till att Wille skulle komma och spela gitarr. Inget hembakat hann jag idag så det fick bli pannkakor.


Jag avslutar med att visa en layout som jag gjort tidigare, ytterligare en till dotterns projekt.


En enkel sak som beställts och jag blir så nöjd med det. Det är bra att jag får hejda mig lite. Ett fint bakgrundspapper från Bella. Familjefotot är på svärsonen Jonas kusiner. Hans mamma Elsa är tvilling och hon och Sonja är oskiljaktiga och detta är Sonjas tvillingdöttrar och barnbarn.







6 kommentarer:

  1. Ååååh! Vad roligt att få se hur er fina båt ser ut inuti också!!! Sååå mysigt!! Härligt att kunna sitta ute på rena fina båten och fika, mmmmm :)
    Jaa så enkelt och snyggt, LOn är jätte fin och jag håller med, det bakgrunds pappret är väldigt snyggt. Vill jag också ha, Maja har ett liknande men med smala "plankor" också fint men det här var nåt särskillt!! Önskar jag kunde hälsa på och få se alla fina scrap saker du har och följa med ner till båten på en kopp kaffe ... Drömma är inte förbjudet :) Sov så gott så småningom nu! Det kommer jag att göra efter mitt CASology maraton på min blogg.... Nästan pinsamt;) Men nu kanske något av dom faller dom på läppen, det till förra veckan gillades inte vad jag förstod, ingen kommentar alls från deras DT team, HAHA :) Så kan det gå :) KRAM Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst hade det varit så roligt att kunna träffas någon gång, jag drömmer gärna med dig där..... DT teamet hade nog inte tid Anna, dina kort är så vackra, gillar verkligen dom, är helt oförmögen själv att göra dessa enkla fina.

      Radera
  2. Det ser härligt ut med båtliv och så fint ni har det nere i båten. Du har ju alltid varit duktig på inredning mm. Skäm inte bort Wille med hembakat varje gång, fast jag tycker även nygjorda pannkakor är "hembakat". Jag får så dåligt samvete för det får inte mina barnbarn så ofta. Hoppas ni snart kommer ut på en seglingstur.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lätt att det blir en vana det där och jag tycker det är kul. Det är ju inte det som är det viktigaste Ulla, dina barnbarn har det säkert jättebra hos er utan "hembakat".

      Radera
  3. Hej!
    När jag läser om båtsättningen blir jag sugen. JAg hade en Bianca28 i Hässelby och jag älskade att ta ut den och "segla" när det var bra vindar. Tyvärr kunde jag inte ha den kvar. Kan man få komma ner till hamnen någon gång titta?
    Segla lugnt!
    Torsten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut Torsten, vi ligger längst ut på bryggan från det lilla hamnkontoret och Bryggan, kolla först så att vi är där!

      Radera