Translate

måndag 18 juni 2018

Möns klint

Vi lämnade Skaelskör efter frukosten, den fick vi äta inne i husbilen, det blåste jättemycket och vi hade heller inte tagit ut några möbler. Ibland känns det inte riktigt ok på dom där ställplatserna.


Då backar vi ut från ställplatsen i Skaelskör.


Bron över till Mön.

Idag skulle vi till GeoCenter på Möns Klint och åkte direkt dit. På parkeringen åt vi lunch innan vi tog oss an dagens äventyr. Ett helt fantastiskt ställe GeoCenter med en jättefin utställning om hur Danmark bildades.











Det här var så kul, man fick uppleva sig som en stor rovfågel och flyga över kalkklipporna och jaga. Jag som inte gillar höjdar upplevde det som läskigt.


Åskådarna har nog lika roligt.

Vi tittade också på två st 3D-filmer, en om dinosaurer och en om vårt stjärnsystem, galaxer och planeter. Det fanns ännu mera att uppleva men vi hann inte med mer. Vi hade kunnat tillbringa en hel dag där. Vi gick ner till stranden via Danmarks längsta trappor, promenerade längs med stranden och upp en annan väg.


Ner gick ju bra även om benen darrade en aning.




Det är så vackert, vi har seglat utanför många gånger och alltid har jag tänkt att jag någon gång ville besöka området.












Innan uppgången.



Ca halva vägen, det tog hårt.



När vi var uppe helt slut visste vi inte riktigt vägen och det blev lite diskussioner. Det blev rätt till slut och allra sista biten var brant och Ebba skulle hjälpa mig. Jag kunde inte stanna och sprang-hoppade medan jag höll mig krampaktigt i Ebba. Väl nere skrattade vi gott.

Vi kunde sedan inte bestämma oss för var vi skulle ta vägen och först testade vi en ställplats i Klintholms hamn. Den var verkligen inte trevlig, bara en stor grusplan lite avsides och dessutom blåste det jättemycket. Vi körde vidare till Möns Klints Camping och hittade en fin plats. En dyr historia, men ibland är det verkligen så skönt med camping. Vi åt en god middag ute, Pasta Carbonara och sallad. Kvällsnöjet blev en minigolfsmatch som Harald vann.









Glad vinnare!


Vi var riktigt trötta efter denna dagen och orkade inte mycket mera.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag..och så fina bilder. Ulf och jag var där en gång 1976 och när vi väl kom ner så badade vi och vattnet var iskallt. Jag lider av svindel och fick nästan bäras ner..hahaha. Så kul att ha ungarna med..det blir fina minnen...Kram Gunnel

    SvaraRadera
  2. Vilken dag!! Vilja bilder!! Dramatisk natur där. Ni hittar så många härliga platser att besöka. Kram

    SvaraRadera