Translate

söndag 31 maj 2015

Hemma

Igår hämtade bor Lasse oss och vi hade en jättetrevlig dag tillsammans med honom och svägerskan Helene. Först blev vi bjudna på hamburgare till lunch också åkte vi till Center Syd för att handla.



Deras fina hus i Barsebäck

Jag missade när det var matlagningskurs hos dom tidigare i vår och nu blev det lite repetition. Vi lagade Pekingsoppa och Wok med lövbiff, jättekul.


En av flera konstiga svampar.





När vi lagat denna goda mat, ätit den och pratat en massa körde Lasse och Helene oss tillbaka till båten. En liten rundtur blev det också på den underbara skånska slätten ner till Vikhög, en annan liten hamn som vi inte hade en aning om att den ens fanns. 


Det var så ruggigt väder, kallt, blåsigt och regn och när vi var tillbaka i båten drog det igång så vi blev nästan oroliga trots att vi låg vid en kaj i hamnen. Detta fortsatte sedan till och från hela natten så vi hade inte mycket hopp om att kunna segla vidare.


Hamnen i Vikhög.



Tack snälla för att ni helt oplanerat tog hand om oss denna dag.

Jag hade fått morsdagspresent av dottern och vi hade en mysig frukost.


Tack för härliga böcker!  Under frukosten slutade det plötsligt blåsa, visserligen lite regn, men när vi var klara var det uppehåll och vi chansade och gick iväg. 

Barsebäck - Höganäs, 31,6 distans, 7 timmar

En skiftande segling med en byig besvärlig vind som växlade från 7 m/s upp till 13 m/s. Innanför Ven tog vi ner storseglet, det blev för stökigt för vår smak. 


Här bakom Ven blev det lite lugnare.



Rapsfälten har snart blommat ut, lite trist, det är så vackert.



Det är alltid lite extra spännande att passera alla färjorna mellan Helsingborg och Helsingör.





Hemmahamn, hur skönt kan inte det vara? Det kändes både bra och inte, besvikelsen ligger och ruvar, det var ju inte detta som vi tänkt. Men, vi tror ändå att vi gjorde rätt så får vi se vad vi gör framöver. Kanske sommaren kommer någon gång och vi har mycket roligt framför oss.


Iallafall en glad och nöjd kapten.





10 kommentarer:

  1. Haha, spännande att passera färjorna ... är du säker på att vi är släkt? Jag är glad att ni är hemma!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mia, du har fått för många Kallegener, haha!

      Radera
  2. Välkommen hem!!! Har varit så tomt utan dig!! Kram Anna:-)

    SvaraRadera
  3. Ni har det bästa framför er...skönt att allt gått bra..Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja sommaren kommer väl för oss alla!

      Radera
  4. Nu är det bara att ladda om för ny segling och förhoppningsvis ett bättre knä. Återstår några dagar med dåligt väder men sedan vänder det, om inte vädergudarna lurar oss. Ni såg ganska nöjda ut båda två när ni gick hemåt i går.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja så är det, ny laddning! Men, som du sa väldigt nöjda med vårt beslut just nu.

      Radera
  5. Inatt och imorse tyckte jag att ni gjorde alldeles rätt som gick hem. Ösregn o vind som tjöt i masten. På Kalmarsund blåste det 14 m/s. Nu ligger vi förtöjda i St Rör, solen skiner och 7 m/s och seglarlivet leker igen. Här ska vi vara några dagar för att träffa vänner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fy vilket väder det är, men lugnare vatten kommer ju så småningom, gäller bara att hålla ut och det gör ju ni! Vi följer er, har lagt er i vår "flotta"!

      Radera