Translate

måndag 25 maj 2015

Segling på gång

Söndag seglade vi från Höganäs till Ven, 20 distans, 4,5 timmar


Prövningens tid har inletts med mitt eländiga knä och ben, jag måste bara ta det lugnt och tänka efter, men vi är också lite ringrostiga och det tar väl ett tag och få rutiner. En del hårda ord viner i luften, men vi ska nog få till det igen. Det var bland de kallaste seglingarna på väldigt länge, jag har glömt hur det är att frysa så in i märgen och inte ens varm choklad och limpmacka hjälpte. 

Det var skönt att komma i hamn och då hade solen börjat visa sig så det blev en jätteskön kväll i sittbrunnen med en god middag. Jag glömde fotografera men vi åt pulled pork som vi köpt färdig och värmde i ugnen och åt med tortillabröd och coleslaw, det var jättegott och enkel bra mat i båten. Vi trodde att vi skulle komma till en tom hamn sådär en söndagen då alla helgseglare tagit sig hem, me den var fullproppad med danska båtar. Efter ett tag kom vi på att det nog är helg i Danmark, de har nog fått behålla sin Annandagpingst. Jag försökte mig på en promenad för att hälsa på en f d kollega, men hon var inte hemma och jag kunde knappt ta mig tillbaka. Det var nog inte världens bästa grej att göra, men jag måste testa. Det var iallafall en helt underbar promenad, Ven är så vackert nu med rapsfält och försommargrönska, dofterna är helt enorma, fågelsången tar över och hararna skuttar, jag njöt av det.








6 kommentarer:

  1. Hua!! Jag fryser när jag ser dig!!! Men dess då underbarare foton sen, oj oj!!! Nu beställer vi bättre väder och ett smärtfritt knä!! KRAM

    SvaraRadera
  2. Såå, nu har ni varit iväg. Kom nu hem!

    SvaraRadera
  3. Ser litta kallt ut där du sitter i båten, men du verkar ju trivas ändå. Ha det så bra.

    SvaraRadera