Translate

lördag 2 maj 2015

Scrapbookingdagen!

Jo, den finns alltså och den är idag!
Jag var ju faktiskt tvungen att göra något just idag och det blev en tolkning hos Words & Paintery, http://wordspaintery.blogspot.se/2015/04/april-2015.html
Denna månaden har de både en färgkombo med text och en skiss.




Lite frosseri här, vit cardstock med mistspray, stänk, stämpling och jag vet inte vad. Lite olika mönsterpapper och dekorationer och se och häpna, jag har skrivit handstil (jag kommer inte att göra om det). Iallafall, foto på Harald från vår långsegling då han fick äta mycket gott kött som han älskar.

Idag blev det annars en liten cykeltur istället för promenad. Jag stannade och gick ändå en liten promenad på Ärtan och Bönan. Det är fint där nu och fåglarna sjunger något enormt.



Björkarna står i sin skiraste grönska och det är så vackert.


Senare på dagen fick vi en rundvandring på Räddningstjänsten. Sonen Joel jobbar där, tidigare som deltidsbrandman, nu som timanställd och från september är han heltidsanställd. Han och bror Andreas håller på att göra om sitt Snickeriföretag och för Joel blir det sedan bara som ett extraknäck med firman. Jätteroligt för honom och så bra gjort att utbilda sig och samtidigt jobba.


Först en rundvandring  i personalutrymmena och en kopp kaffe.


Sedan en rundtur bland alla bilar, gym och utrustning.


Denna körs vid utryckningar på Kullaberg för att hämta på otillgängliga platser. Senast igår körde Joel denna när en kvinna fallit och brutit foten.


Bandvagnar för vinterlandskap.



Upp i stegbilen skulle vi också, jag som inte är helt komfortabel med höjder blev en aning nervös. Men, alltför spännande för att avstå och säkerhetslinor på så........




Fin utsikt fick vi, här norrut över Kullaberg.


Österut med Väsby kyrktorn.


Brorsbacke och detta är väl enda skorstenen som finns kvar från det gamla Bruket.


Här borta vid kyrkan bor vi. Det är ju inte som Singapore eller New York, men spännande ändå.


Höganäs enda höghus också havet.......


Harald som varit deltidsbrandman en gång i tiden och körde just stegbilen blev lite nostalgisk och tyckte det var roligt.


Tack för en rolig upplevelse!







8 kommentarer:

  1. För det första så ska du visst fortsätta att skriva handskrift!!!! Du skriver ju dessutom snyggt till motsatsen mot mig.... Och du tycker att jag ska skriva själv ju,eller hur? !:-) Så där ja, nog med föreläsning :-) Du har gjort en så härlig tolkning av både färger, skiss och orden. Jag har inte kommit dit än får se om jag kanske fick lite hjälp på traven nu :-) Vilket äventyr ni varit med på idag :-) Häftigt! !! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, du vet, andras är fint, inte mitt......Tack snälla du för de fina orden och uppmuntran! Du gör mitt bloggskrivande ännu roligare, kram

      Radera
  2. Jag vill också upp i stegbilen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får väl be fint och ta Jonas med dig!

      Radera
  3. Snygg Christel! Klart du ska skriva! Tack för att du är hos Words & Paintery denna månad!

    SvaraRadera
  4. Oh I love your take on our April challenge - thanks for joining us at Words & Paintery! Your layout is such a fun one! love the design!

    SvaraRadera