Translate

tisdag 26 maj 2015

Limhamn

Ven - Limhamn, 22 distans, 4,5 timmar

Under gårdagen seglade vi till Limhamn för att träffa våra gamla vänner Ann-Marie och Micke som ligger där. Det var skitkallt och dessutom regnade det till och från, även om vi gillar att segla så är det inte njutbart nu. Harald tycker vi ska segla hem igen, men han ändrar sig nog. Det var mysigt med första frukosten ombord och vi sov som stockar på natten.



Harald fördelade medicin och vi skrattade åt denna, "läs bruksanvisningen innan"!


Det är full utstyrsel som gäller på havet nu och vi tycker att det är lite besvärligt, vi har seglat så mycket i varmare klimat så vi har helt kommit av oss. Det blev ganska mycket motorgång vinden var svag och ändå så kallt.




Det är stora firrar som kommer upp!


Alldeles nära Öresundsbron, men den syns nästan inte i den dåliga sikten.

Vi blev mottagna av våra vänner och kunde lägga oss på en plats intill dom. När vi fått igång värmefläkten ombord och skalat av oss alla våta kläder kunde vi bara kliva över på kaffe och en ankar snaps. Jätteroligt att träffas igen, vi bodde under flera år i våra båtar tillsammans i Norra hamnen i Helsingborg och har många gemensamma minnen. De seglade sedan jorden runt medan vi höll oss till Brasilien och Karibien. Vi fick också segla med dom i deras båt, först på Kanarieöarna och sedan i San Blas i Panama, en segling vi aldrig kommer att glömma. Om ett par veckor ger dom sig ut på en andra långseglats, https://seglamedeos.wordpress.com/author/seglamedeos/



Efter en liten siesta var vi bjudna på middag i Eos, jättegod mat och gemenskap. Det blev mycket prat och skratt innan vi vid midnatt "hoppade" över till vår båt igen.







Jag tycker att jag är lite bättre i knäet och benet, ett litet tillägg bara.

11 kommentarer:

  1. Håll ut..efter regn kommer solsken..Gunnel

    SvaraRadera
  2. Nästa vecka börjar sommarvärmen enligt Klart.se.

    SvaraRadera
  3. Ja ni är då inga tunnisar ni inte!!! Alltså, ifall det inte är svenska, ni är inte dom som ger upp i första taget :) Trevligt att få träffa gamla vänner!! Och en så fin LO jag såg i morse hos VS då :) Du har verkligen fångat upp färgerna exakt ur fotot!! Härlig inspiration där. Tur att du i allafall har gjort ngr LO dit så jag åtminstone får se lite av din scrap trots att du är ute och far :) Saknar dig redan..... Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det har inte hänt många gånger, men men..... Javisst jag skulle ju tagit med den layouten, får bli i nästa inlägg om jag kommer ihåg det, tack för de snälla orden! Kram

      Radera
  4. Ska ni segla långt? :)
    /Jenny A

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte så långt, ner till Tyskland och Polen och upp till Öland var det tänkt, ska hem till ett bröllop 18 juli!

      Radera
  5. Skall ni vara ute och segla så länge??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, vi får väl se hur länge det blir......

      Radera
  6. Härligt att vara ute lite längre kan jag tänka mig :) hoppas bara värmen kommer!

    SvaraRadera