Translate

söndag 18 december 2016

Hemmadag

Jag har inte haft lust att gå idag utan bara "funnits till" här hemma och tänkt på sakernas tillstånd på vår planet, både det som finns nära mig och det som präglar vår värld. Jag börjar bli allvarligt orolig för hur allt kommer att bli och hur det präglar oss människor. Jag ska inte gå in mer på det, men det upptar mina tankar.
Annars har det varit en skön dag, vi har fått upp vår julgran i taket och jag har fixat lite julsaker, inte mycket, jag är inte så förtjust i en massa julprydnader. Harald och jag har bara myst med det fjärde ljuset tänt.


Den här fina renen köpte jag också igår.Fryern användes idag igen!


Imorgon är det vardag igen!

7 kommentarer:

 1. Vissa dagar måste man "backa" , "alla dessa dagar inte trodde jag det var livet" nånstans i bakhuvudet säger det mig att det kanske var John Lennons ord?
  Hursomhelst så ser det ut som om ni haft det härligt och mysigt!
  Nu skall jag bli ännu mer lyrisk med Stig Dagermans dikt
  Jorden kan du inte göra om
  Stilla din häftiga själ
  Endast ett kan du göra
  en annan människa väl
  Och detta är redan så mycket
  att själva stjärnorna ler
  En hungrande människa mindre
  betyder en broder mer!

  Denna dikt hade vi i min Fars dödsannons.. Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den dikten är så fin💛

   Radera
  2. Tack Gunnel, så bra att bli påmind om våra underbara poeter och denna är så fin. Jag tror bestämt att jag får börja titta i mina gamla lyrikböcker igen. Kram! Och, ja, det behövs att backa lite ibland.

   Radera
 2. Ja vad säger man....men vi måste fortsätta tro på att det goda ,som också sker ,får överrösta och ge ringar på vattnet. Ibland blir allt vilse i pannkakan men sen hoppas vi att vi får hjälpa varandra och omvärlden att vända pannkakan rätt med kärlek och sunt förnuft och ännu mera kärlek! Så länge det finns tid och liv finns det hopp❤ Och DU är precis ensån som sprider allt gott och slösar med både kärlek , tid och sunt förnuft över allt och alla ! Tack för det och för att du finns!! Fint har ni grejat också med granen och allt. Skönt att höra att ni kunnat bara vara och njuta av lite julefrid tillsammans ändå ❤. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna för dina snälla gulliga ord till mig, behövs extra mycket nu känns det som, men dom flesta av oss gör ju vårt bästa och så gott vi kan för att försöka sprida lite gott till denna världen. Kram

   Radera
 3. Så fint och mysigt ni har det. Allt annat har skrivits ovan. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulla, ni alla är mina flitiga kommentatorer (heter det så). De gör mig alltid så glad! Kram

   Radera