Translate

söndag 25 december 2016

Julafton

Julaftonsfirande hos oss detta året, precis så rörigt och kaosigt som det hörs i vår lilla 2-rumslägenhet. Julaftonsfirande med allt som hör därtill och med 16 personer. Jag är glad att vi kan och så glad över att få vara tillsammans denna kväll.

Tidigare under dagen läste jag på en husbilsblogg som jag följer:

"Citerar min favoritkåsör i Hallands Nyheter – Cecilia Werner (det enda jag läser i HN faktiskt 😂). Hon skrev igår:"
”Allt är till låns. Allt kan ändras på ett andetag, och ingen kan tas för given. Varje dag du har dem du älskar runt dej, är en gåva. Inget annat är viktigt!”
Precis så är det. Jag tog hela dagen på mig, bakade julaftonsbrödet och ställde iordning. Det som händer är att jag får trycka in en massa grejor i klädkammaren och in i olika köksskåp för att försöka få plats till allt. Tack och lov att det är den tiden det går att förvara en massa matvaror på balkongen eftersom det är kylskåpskallt därute. Strax före kl 3 kom så alla för att börja med att titta på Kalle Ankaprogrammen med lite glögg och tilltugg.

Dotter Mia och barnbarnsbarnen Alva och Alice fixar med att lägga upp alla klappar.


Jaha, vi som har dragit in på klapparna...... Vackra paket iallafall.Svärsonen kom med en Festivus, som vi inte begrep ett dugg om, gamlingar eller? Han var iallafall väldigt stolt, hade själv svetsat ihop den, den får väl stå på vår balkong tills någon hämtar den haha!


Familjerna Sjöberg och Wigren.


Värden som anses att Kalle Ankaprogrammen är viktiga på julafton.


Barnbarnen Wille, Ebba och AmandaUnder tiden plockade jag fram all maten.Innan vi satte oss till bords dansade vi kring granen. Jo, det gick faktiskt!Efter dansen blev det mat.Jonathan har en särskilt relation till mandelmusselformarna.


I väntan på tomten. Här kom även svärdotter Petra med på bild, sonen Joel jobbade på Räddningstjänsten och kom senare på kvällen.Och så kom han då äntligen


Lite avvaktande med full spänning

High five!Många tomtekramar blev det
Så fick tomten en styrketår innan han skulle vidare till nästa ställe


Här kan jag avslöja att tomten var Jonas äldsta bror Mats.

Kvällens favoriter
Paus i julklappsutdelningen med Karl-Bertil Jonssons jul.


Joel kom och fick lite mat före risgrynsgröten. Han hade inte svultit precis, de hade ätit julbord på jobbet.


Risgrynsgröt med saftsås, apelsinklyftor, mjölk och sirap, allt enligt olika önskemål.Hos oss är det tradition att den som får mandeln får en julklapp. För andra året i sträck fick Wille mandeln.Kaffe, godis och mandelmusslor och dags för julklappsspelet.Vem fixar inte dom och serverar rituellt?Goda tycker några....Bilden på Wille får avsluta vår stundtals hysteriska julafton. Tack alla för att ni finns i vår närhet!

6 kommentarer:

 1. Alldeles alldeles UNDERBART!!!❤ GOD JUL!!!! Kram Anna ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ha själv en fortsatt härlig julhelg! Kram

   Radera
 2. Tack själv för en härlig julafton med mycket skratt och god mat💕

  SvaraRadera
 3. Det är ingen Festivus! Det är en järnstång som man har som "gran" när man firar Festivus!

  SvaraRadera