torsdag 6 februari 2014

Blandad kompott

En kort promenad idag, jag tyckte det var tradigt, råkallt och fuktigt. Jag gick en bit ut mot Lerberget men vände, 4,0 km. Innan jag gick hem skötte jag mitt strykuppdrag så det tog ändå sin tid.
 
Jag bakade, typ hallongrottor, men med choklad istället. Jag föredrar sylt, det blir liksom mer smakbrytning.

 
Chokladgrottor
Arbeta snabbt ihop 125 g smör, 0,5 dl strösocker, 2 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker till en deg, gärna i matberedare. Dela degen och rulla till små bollar, 24 st. Lägg dem i pappersformar. Gör en liten fördjupning i varje kaka. Hacka 50 g choklad, 70%, grovt. Fördela chokladen i groparna. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 10-15 minuter. Låt kallna på plåt. Förvara i burk med lock.

 
Vi fick besök av syster Karin och Dan och hade en pratstund över en fika, trevligt. Ibland lyckas jag att ställa in kameran så datumen kommer med, det är jäkligt irriterande.

 
Jag gjorde en paj till ett besök av gamla ungdomsvännen Gunnel, http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/ris/paj_pa_pinje__feta_och_broccoli/
Väldigt bra med paj som man kan lägga lite vad man har i och jag gillar paj. I denna lade jag till skinka och hade valnötter istället för pinjenötter.

 
Gunnel är en sån flitig sort som fortfarande hänger i med sitt jobb och skall göra så ett tag till (vi är lika gamla). Det blev en hel del prat om gammalt och nytt, kul!

2 kommentarer:

  1. Tack för en trevlig stund...och god mat..Tiden flög iväg och jag visste inte att jag hade så mycket att prata om hahaha, det var roligt..kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du kom, det var kul!

      Radera