onsdag 26 februari 2014

Nertrappning

Vår sista hela dag här och vi har tagit det lugnt. Efter frukosten gick vi ner till stranden, men det har blåst väldigt mycket idag så det kändes inte skönt därnere. Istället hamnade vi i solstolarna vid poolen på hotellet.

 
Dagens frukostbild är nygräddade plättar som jag smakade. Efter en vecka finns det fortfarande nya saker att smaka på.

 
Vi hittade också ett nytt ställe på hotellet som ligger lite bakom poolområdet. Kan vara mysigt att sitta i.


 
Hejdå Röda havet.
 
 
Jag kunde vara med på aerobicsen istället för att snorkla.


 
 
Ingrid som vi träffat här bjöd på kaffe på sitt hotellrum. Hon är van charterresenär och vet vad man ska ha med sig. Jag tog det lite lugnare idag med solen och vi avslutade sedan med ett glas vin på vår balkong innan vi gick till en restaurang. Vi gick till samma som vi var allra första dagen och åt jättegott.
 
Inte alls fy skam, men det dyraste vi ätit, men det blev en bra sista middag.

 
Jag följde sedan med Ingrid in till Aqaba. Harald ville inte följa med, han tycker stundtals att det varit lite för högt tempo och var nöjd med att vara kvar på hotellet. Ingrid och jag gick runt i soakerna och handlade lite. Hon hade sedan avtalat med en man som skulle visa hur man röker vattenpipa.


 
Vi köpte god glass.

 
Vi fick åka i mannens bil, svårt namn hade han så det kan jag inte skriva, till vattenpipestället. Han berättade en massa för oss och ville veta vad vi tyckte om Jordanien. När vi skulle betala blev han förödmjukad och menade att man ska bara ta emot vänlighet i deras land. Hur det var att röka vattenpipa? Gott och mysigt på något sätt, en rolig upplevelse alltihop.


 
Av vår guide i Petra fick vi veta att kungen i Jordanien hade bestämt att i alla sammanhang skulle det finnas 20% kvinnor, låter kanske inte mycket, men med tanke på att det är ett arabiskt land så är det bra. Mannen här pratade också mycket om vikten av utbildning för alla och han pratade också om hur hans fru har det och mycket annat. Han ville veta om det fanns något som vi inte tyckte om här, men vi kunde inte komma på något.

 
Dagens sängoutfit!

10 kommentarer:

 1. Tack för alla fina bilder du skickat under veckan. Nu har du rökt vattenpipa också. Häftigt! Ni verkar ha haft en riktigt fin vecka och nu är ni välkomna hem till kyla och vinterbad, men våren är på gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det har varit helt underbart, men också skönt att komma hem,

   Radera
 2. Jag tycker ni har upplevt jättemycket på en vecka, blandad kompott. Har varit roligt och intressant att se en del av vad Jordanien har att erbjuda. Välkomna hem!

  SvaraRadera
 3. En vecka har gått jättefort....när ni kommer hem sjunger koltrasten för er....en bra tid i naturen framöver ..så välkomna hem..Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu kan vi verkligen se fram emot våren här hemma! Fast det ser lite grått ut idag på morgonen!

   Radera
 4. Du är inte klok ... åka med en främmande man, ahh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man för rädd så upplever man ingenting!

   Radera
 5. Bilden när Harald står i poolen eller han står bakom poolen ...hmm bilder är fel på nåt sätt...........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, du är rolig du, hade inte sett det innan......

   Radera