tisdag 18 mars 2014

Barnpassning

Dagen idag började med att passa Alva och Alice en stund medan Jonathan lämnade deras bil på verkstad. Man vet aldrig om det ska gå bra när föräldrarna försvinner men idag var det inte ett pip, bara roligt.
 
Jag startade min promenad dit och fortsatte sedan genom villakvarteren ut till Ärtan och Bönan, 5,5 km.

 
Det här fina huset går jag ofta förbi och beundrar.

 
Scillan har en underbar blå färg.

 
Dom fyrkantiga lådorna, funkishusen gillar jag också.

 
Dom gamla skolhusen är också fina.

 
Också det här fantastiska gamla huset. 
Det har blivit en viss oreda i skogen efter stormarna.

 
Det lyste vitt och jag tänkte, åh kanske vitsippor, men det var videkissar som låg på marken.

 
På hemvägen hälsade jag på vännen Ove och fick en pratstund, trevligt.

 
Han bjöd på dessa godisbitar också försvann den vinsten med promenaden, haha.

 
Nyplanterat utanför kyrkan.
 
Hemma igen kom sonen Fredrik på besök på lunchrasten eftersom han just nu jobbar i kyrkan. Vi skulle just äta så det passade bra.

 
På eftermiddagen fick vi ett överraskande och glatt besök av vännerna Ewa och Peter med sitt barnbarn. Jätteroligt med en pratstund, de reser ner till sin båt i Spanien igen imorgon. På kvällen blev det barnpassning igen. Mia och jag skulle gemensamt passa och sedan lägga barnen för första gången. Det gick jättebra, inte ett pip nu heller bara skratt och lek och sedan fick de välling och somnade båda två. Underbart.
6 kommentarer:

 1. Härliga bilder och framförallt härliga bilder på Alva och Alice. Så söta och goa de är. Det är inte lätt att hålla sig ifrån fikabröd när man bjuds och inte kul för de som bjuder att man alltid säger nej. Det får bli en extra runda varje gång men jag tror att du får gå i ett kör då det nu vankas många kalas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det får bli som det blir, viktigast är ju ändå att ta vara på alla sköna tillfällen.

   Radera
 2. Fina gamla hus du hittar! Tyvärr är det väl inte många som ser deras skönhet.
  Dina barnbarnsbarn är bara så härliga! Kanske tvillingar blir tryggare, de har ju alltid varandra även om mamma och pappa försvinner ett tag! Men det var ju väldigt vad ni fikar i Höganäs....Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det finns så många fina hus och fina detaljer. Ja så kan det kanske vara med tvillingar, dom har upptäckt varandra rejält nu och pekar på varandra. Fikar ja........

   Radera
 3. Det huset med tornet är ju gamla mejeriet..där har jag hämtat mjölk i spann och grädde i burk med lock när jag var liten..:) Och det huset i Tivolivången är också vackert, det brukar jag också kolla på. Snart sätter dom ut en jättebassäng som är blå och det skämmer det vackra, men är klart roligt för barnen......Bondgården kallar Mor alltid för Petris, förmodligen nån som haft den i sin ägo. Min morfar jobbade där som mycket ung, han var 12 år när han hjälpte till att plantera den stora Akasian som är mitt i bilden..alltså 1913. Lantbrukaren hade skickat efter trädet efter att ha varit på någon utställning nere i Europa och sett en Akasia där och blivit förtjust...Roligt att du ser alla dessa fina hus som man inte inte annars tänker så mycket på....Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken underbar rapportering, tack!

   Radera