fredag 28 mars 2014

Barnpassning

Jag skulle vara hos tvillingarna kl halv sju och fick verkligen en påminnelse om hur det var att jobba så jag åkte iväg vid den tiden. Så skönt att slippa det. Jag möttes av två glada töser i pyjamas och först var det att byta blöjor och sätta på kläder. Sedan lekte vi och dags för mellis. Kaos vid matbordet, de är vana vid att äta och dricka själva och det är mat och vatten överallt. Ytterkläder på båda och ut i vagnen, det svåra är att bära ut båda, jag ville inte lämna en kvar i huset och få båda i vagnen. Genomsvettig gick vi på promenad ner till lekplatsen vid badet, töserna älskar att gunga och Harald kom med såpbubblor. I övrigt blev det inte många foton idag, jag hann liksom inte med eller var för splittrad.
 
Vi fortsatte med att gå och hälsa på farmor på Kullagymnasiet. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där, men jag gick alldeles för långt söderut och hade sjå med att hålla Alva vaken, det höll inte riktigt. Besöket hos farmor gick bra och Alva och Alice blev beundrade av lärare och elever. På vägen kunde jag se en seglare på väg ut, jag tror det var S/Y Lena som redan kommit i sjön.

 
Tillbaka var det dags för middag, något försenad och middagen gav jag dom med sked medan vattnet flög omkring. Blöjbyte och ytterkläder på igen för att sova som dom alltid gör ute i vagnen. Det gick bra, jag fick köra vagnen lite fram och tillbaka så dom fick ro. Först fick jag inte upp låset på vagnen, men det gick till slut. Röjning av matbordet, disk, golvtorkning och leksaksupprymning och sedan skulle jag sätta mig med en kopp kaffe och en macka. Jag var vrålhungrig efter den tidiga frukosten och började försöka göra en kopp kaffe i deras kaffemaskin, denna idiotsäkra maskin lyckades jag göra till en översvämning och ville inte ta en ny kaffegrej och det blev till slut lite halvblaskigt vatten. En stund i solen på deras trappa också kom mormor Eva för att ta över, vi fick en pratstund tillsammans innan töserna vaknade och då hjälptes vi åt med mellis och påklädning igen. Vi tog sällskap och jag kom hem precis till att Wille kom från skolan för att spela med Harald. Idag fick han köpa en kaka på caféet under oss.

 
Jag kände mig helt fullständigt slut och somnade i soffan. Jag är iallafall väldigt glad över att kunna hjälpa dom och glad över att få vara med tvillingarna, dom är helt underbara!
Jag orkade cykla och handla middagsmat på ICA och gjorde Flygande Jacob till middag, mer blir det absolut inte denna dag. Jag får erkänna att åldern har tagit ut sin rätt.

6 kommentarer:

 1. När du inte hinner fotografera mer förstår jag att det är mycket. Det såg i alla fall trevligt ut och ni hade ju tur med vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jätteroligt och full fart, tröttheten kom först efteråt.

   Radera
 2. Det var så kul att ni tittade inom jobb!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja jösses vad beundrade de blev!

   Radera
 3. Jag känner detsamma när vi har våra kära, men ser ändå alltid framemot ny dag med dem, konstigt nog, då jag vet hur slut vi är på kvällen, men vi vill ta tillvara allt vi får och så länge de vill komma till oss är vi glada. Ha en fortsatt skön helg.

  SvaraRadera