måndag 21 april 2014

En pausdag räckte

Det är lika bra att hålla igång och försöka få klart trädgården på Sandflyget så jag cyklade dit efter frukosten. Det där björnbärshörnet som var kvar att rensa lyckades jag klippa ner allt eller i varje fall det mesta. Nu måste jag ha ett tomt släp och bli av med det för att kunna göra klart. Det är jävligt mycket svordomar, rivmärke och slit, men det går.


 
Aldrig mer får dom låta detta växa igen säger jag bara.
Jag fick en liten stund vid scrapbordet innan vi åkte ut till Laröd för instruktioner inför kommande helg då jag ska bo där. Haralds dotter Maria och Stefan ska åka till Island på en träningsresa på torsdag.  Harald åker samma dag till Amsterdam för att tillsammans med Ola segla hem en båt så jag får fixa detta själv. 


 
Ja du Emma, nu ska vi tampas några dagar och du får se till att jag hittar, klarar larmet och kaffeautomaten! Kristoffer hjälper nog till också.
Vi åkte vidare till Helsingborg till syster Anita för en god middag. Hon har börjat packa nu och snart går flyttlasset till Höganäs.

 
Dessa vackra träd utanför hennes fönster kan hon så länge glädjas över.

 
Anita har precis varit på en resa till Marocko och bjöd på marockansk kyckling, det var jättegott!

 
Till efterrätt kryddade apelsinklyftor och till det myntate. Tack för trevliga timmar!


 
Titta vad jag fick med mig hem, mors gamla gorånsjärn. Snart måste jag prova eller kanske först till jul.
 
 

12 kommentarer:

 1. Jättegott med gorån och det kan man ju äta när som helst så vänta inte ända till jul.

  SvaraRadera
 2. Det är inget gorånjärn för de var fyrkantiga. Detta är ett krumkakejärn. Man kan rulla rånet med hjälp av ett trattformat verktyg och få en glasstrut, men det är samma smet så egentligen kvittar det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, visste jag inte, mor rullade alltid dessa som vanligt och man kunde börja äta i rundningen.

   Radera
 3. Min farmor satte alltid gorånet i en kaffekopp för att svalna, så det blev en annan modell....håller med Ulla det är gott närsomhelst..:) Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fattar jag inte riktigt, satte i en kaffekopp? Hur blev det då?

   Radera
  2. Hahaha....nä det låter konstigt..men hon bakade gorånet som vanligt och medan det var varmt och mjukt så plockade hon av det från järnet med nåt verktyg och lade det över en kaffekopp och tryckte ner det...Jag har inte praktiserat det själv och Farmor har varit borta i snart 30 år så mitt minne har kanske bleknat...men jag minns att dom var goda...

   Radera
 4. Åh, vänta inte till jul ... mmm, så goda de var!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När lugnet lagt sig igen Mia....

   Radera
 5. När man lägger gorånet över en kaffekopp så blir det en fin korg att fylla med glass och bär och ha som en efterrätt. Bara ett exempel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu fattar jag, på en kaffekopp upp och ner

   Radera
 6. Nu har du fattat rätt. Ibland är det svårt att förklara för andra då man själv vet hur man gör. Lycka till och det blir säkert uppskattat hos de dina med lite gott i.

  SvaraRadera