tisdag 1 april 2014

Ullared

Jag har varit i Ullared med övernattning för första gången. Kombination shopping och "tant"träff och vi har haft det så jäkla roligt. Ame tyckte hon hade en stor bil med bra bagageutrymme och erbjöd sig köra. Jag tror att hon har omvärderat den åsikten nu!

 
Redan vid avfärden blev det mycket grejor.

 
Vi stannade till i Laxbutiken för att handla till kvällen. Jösses vad mycket gott där fanns och så fint allt är. Rekommendationer!

 
Små fina smakbitar som vi handlade till förrätt.

 
Vi valde en kombinerad gravad och lättrökt lax med en limesås till.


 
Vi fick inte checka in förrän på eftermiddagen så vi parkerade bilen i parkeringshuset och nu kör vi!

 
Inför lunchen hann vi inspektera lite av inköpen. Vi valde att äta i den nybyggda Salladsbaren vid herravdelningen. Man valde själv från många goda saker och vägde sedan sin burk och valfri dressingburk. Det var riktigt gott och väldigt lagom att äta.


 
Vi handlade vidare och checkade sedan in i stugan vid femtiden. En jättefin liten stuga för 4 personer. Vi installerade oss och bar in allt vi handlat.


 
Vi började förstå att vi inte kunda handla så mycket till, fast efter lite ompackning fick vi in några påsar till. Vi korkade upp vinet och åt de små förrätterna, de var ljuvligt goda, vi smakade tre olika.


 
Margareta visade sina inköp också fick vi lite nya tips av varandra.

 
Så var det Ingrids tur.

 
Och så Ame och sist jag, roligt och det var mycket skratt och lite provning också.

 
Så blev det champagne. Ame hade köpt för att fira att det är ca 40 år sedan vi åkte iväg för första gången tillsammans. Då åkte vi till Stockholm och vi har så många minnen tillsammans. Dessutom har vi roligt och delar allt med varandra.

 
Laxen var underbart god tillsammans med såsen, potatis och sallad. Jag missade sedan att fota Ingrids tårta som var sååå god, påminner om receptet på den! Vi drack mycket vin, pratade, diskuterade och skrattade. Vid halv tolv tiden knackade grannarna i väggen och vi hade inte ett ögonblick tänkt på att vi kunde störa någon. Vi försökte hålla oss lite tystare sedan, men det var svårt. Vid 3-tiden ramlade vi mer eller mindre bokstavligt i sängarna och slocknade i fallet. Vi vaknade av att grannarna slog i dörrar, antagligen en liten hämnd. Vi åt en god frukost, det kändes en aning segt efter allt vin och få timmars sömn, men vi hade inte bråttom och checkade ut vid 11 som var den senaste tiden.

 
Här satt dom i solen och väntade när jag som sista kvinna var klar. Det var rätt tyst i bilen på väg hem, haha! Tusen tack till er för dessa härliga dagar.

6 kommentarer:

 1. Nästa gång får ni låna Nilssons Snickeris släp så kan ni handla ännu mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja något annat än Ames bil får det nog vara, haha!

   Radera
 2. Jag kom att tänka på vår dotter som lämnade den lille sonen hos oss för att köra till Ullared med väninnor. Hon ringde på vägen hem och undrade om han kunde sova över för han fick inte plats i bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan jag tänkas mig, man blir liksom lite hagalen när det är så billigt och då "behöver" man ju så mycket.

   Radera