Translate

måndag 10 augusti 2015

Hemma

Ja, jag är ju hemma, men det känns ändå inte riktigt bra utan Harald. Jag är ändå glad över att jag var med med en bit söderut. Det var trist väder som innan däruppe, frisk vind och kallt. Det blev dessutom bara motorgång i motvind.


Hejdå Fjällbacka



Ljungen har börjat blomma, det är vackert.


Kyrkogårdsön där det ligger män begravda efter slaget i Skagerack under första världskriget.


Den här roliga figuren möts vi av vid infarten till Hamburgersund.


Det är så vackert i detta sundet som är ganska långt.



Kyrkan som ligger högst upp på Hamburgerön.


Det blåste friskt.



Genom Sotenkanalen har vi det lugnt igen.


Här görs mitt favoritpålägg i Kungshamn.


Margareta och jag mönstrar av Aeolus.


Vi väntar på bussen, jag med lite kläder i en Ullaredskasse, haha, man tager vad man haver. Vi bytte sedan buss i Uddevalla, Göteborg och Helsingborg, men det gick väldigt smidigt alltihop. Jag hade dock, inte helt oväntat väldigt ont i mitt ben och var jättesvullen när jag var hemma igen. Syster Anita kom upp med lite frukostmat till mig, jättesnällt.

Det har hänt något med min kamera, plötsligt idag vägrar den att zooma. Jag har instruktionsboken i båten och är inte så bra på det där. Så oroande och trist.

Jag fick iallafall besök av barnbarnet Ellinor med make Johan över en liten fika. Så roligt att jag hann träffa dom innan de återvänder till Tyskland. Det får bli suddiga bilder på hennes fina mage! Detta blir spännande och jag ser fram emot mitt tredje barnbarnsbarn.




Det är så fint väder, det känns nästan som ett hån. Jag cyklade en kort runda för att komma ut lite och linkade ut på vår brygga och vände skylten till rött inför Aeolus hemkomst. Det var riktigt roligt att vara tillbaka i hemmahamnen, det är fint här.


Jag stannade till hos sonen Andreas för att titta på deras nybyggda trädgårdsgrupp, det har blivit jättefint. Bara barnbarnet Charlie var hemma och han hade svårt att slita sig från datorn och poolen var tom. Rolig text iallafall, så försöker jag känna mig.


Jag fick sedan fler besök och sov också en stund i soffan med benet i höjdläge. Harald kom ända ner till Donsö i södra Göteborgs skärgård idag och har verkligen gått på bra i motvinden.

Imorgon är det dags för den efterlängtade operationen!



8 kommentarer:

  1. Kommer och pysslar om dig imorgon! Hoppas du kan sova inatt, kram!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin mage!! Jag blir allt lite avundsjuk ;-) Hoppas det fina vädret håller i sig när du ändå bara ska ta det varligt efter op. Lycka till i morgon nu som sagt ♡ kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, det är konstigt det där, att man kan känna avund över detta med barnafödande även om man som du redan har fem barn eller som jag, som är alldeles för gammal. Kram

      Radera
  3. Lycka till i morgon! Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. Nu har jag kommenterat på flera dagar och här i går om att jag önskade dig lycka till i morgon (idag). Kollar om detta fastnar. Kramar.

    SvaraRadera
  5. Det har fastnat Ulla, tack för hälsningen! Kram

    SvaraRadera