Translate

fredag 21 augusti 2015

Liten segeltur

Det fantastiskt fina vädret fortsätter och vi har haft en jättehärlig dag i båten. En viss ånger har infunnits sig, men det är ju just dessa fina dagar som det är så mysigt med båt. Dagen började med att jag skulle ta stygnen på knäet och ta ett sköldkörtelprov för att kolla min dagliga dos. Jag gick dit kl 10 och fick veta att jag skulle varit där kl 9! Jag fattar det inte, hade skrivit 10, men dom var snälla och jag fick gjort det ändå. Knäet såg fint ut utanpå, alltid något.
Vi fick besök av seglarvännen Ola som kom och lade sig utanpå oss och vi fick en pratstund.


Roligt att träffa Ola som vi seglat så mycket med, han har räddat oss många gånger under våra långseglingar.


Nu har han och sambo Marie en lillasysterbåt till vår.



Äntligen fick vi ihop en liten båttur med barnbarnsbarnen Alva och Alice. Det var ju lugnt och fint, men de var nog lite rädda. Alva var tyst och Alice sa hela tiden att hon inte ville att båten skulle gunga. Vi såg många tumlare, men inte ens det kunde lätta upp. Sedan tyckte dom att vi skulle vända hemåt igen och då gjorde vi det.



Jonathan badade och jag blev så avundsjuk, det finns inget härligare än att kunna bada från båten ute på havet. Jag kan börja bada om ca 3 dgr sa dom på vårdcentralen idag.


När vi vänt hemåt satte vi oss i fören och då tyckte töserna att det var roligt så det blev en bra avslutning. "Nu är kyrkan stor" sa Alice hela tiden.


Tillbaka i hamn blev det korvgrillning.



Farmor Mia kom också ner och då blev Alva och Alice särskilt glada. Även "farfar" Jonas kom ner och vi hade det riktigt mysigt.


Två av familjens tre lustigkurrar är igång!



Ta Haralds näsa var kul ända tills det uppstod blodvite!

En härlig dag, det är såhär det ska vara. Hoppas ni också får en bra sommarhelg.

4 kommentarer:

  1. Ja efter en dag som denna förstår jag att ni funderar över ert beslut men det är ju inte så alla dagar. ... :-) Men ni får njuta av livet med båt nu iallafall :-) Härliga bilder! ! Var rädd om dig! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är nog rätt säkra iallafall, men blir lätt påverkade, både av härliga dagar och när andra undrar om vi verkligen tänkt efter. Vi har aldrig tänkt efter så varför nu? Kram

      Radera
  2. Svar
    1. Ja att lägga till minnesdagarna denna sommar!

      Radera