Translate

lördag 1 augusti 2015

Skärgårdssegling

Fredagmorgon, en härlig solig morgon, anlände Haralds bror Johan med bil från Göteborg till Fjällbacka och skall bo hos oss några dagar. Vi drog upp ankaret och gick för motor ut i skärgården till Gluppöbassängen, 3,4 distans. Där var redan de andra som har utökats med Lilians dotter Miriam och barnbarnet Benjamin. Solen gick i moln och det blåste skitkallt så hela gänget kom ombord till oss och vi diskuterade var vi skulle ta vägen. Innan vi riktigt bestämt något kom solen igen och vi lade till vid vår lilla favoritö i Gluppö. Herrarna badade fast det är verkligen inte någon värme i vattnet, 15,5 grader. Jag gjorde middag till oss alla och det gick bra trots den lilla platsen. Ostpanerad kycklingfilé, pasta och två sorters såser, en med soltorkade tomater och en med riven färsk pepparrot. 


Här kommer Harald och Johan


Arne och Harald försöker hitta en bra ö med lä.


Lilians dotter Miriam


Johan badar


Lilian med Dixi och barnbarn Benjamin


Det är kaallt


Middagsmaten

Vi tog kaffe och choklad med oss ut på klipporna och njöt en stund trots den kalla vinden. Vi stannade kvar över natten, medan de andra åkte tillbaka till Fjällbacka. En fantastiskt trevlig dag, det är så roligt att kunna träffas så här. Jag gick själv upp på ön och tittade på solnedgången, satt där och längtade hem. Just den där stunden när mörkret tar vid kommer alltid de mörka tankarna. Det var vackert och sedan tog en enorm fullmåne vid.




Arne och Lilians son Jacob


Lilian


Familjen åker tillbaka till Fjällbacka


Vår natthamn


Solnedgång




Fullmåne

Det visade sig att jag trodde mig om alldeles för mycket efter att den nya medicinen dämpat min smärta och det fick jag igen. Jag fick skitont i benet under natten och det blev riktigt jobbigt igen.

Lördagen kom med sol, men en frisk kall vind. Jag hade bestämt mig för att vila benet under dagen och bara satte mig medan Harald fick fixa frukosten, bra va? Vi gick in till Fjällbacka för att hämta gänget och jag satt och lät Johan ta över mina sysslor. 

Gluppö - Fjällbacka - Väderöarna - Fjällbacka, 22,6 distans

Motvind hela vägen, motorn fick jobba och lite jobbigt för våra gäster ombord. Mycket båtar ändå i Strömsundskanalen, men härligt att vara där, det är ett speciellt ställe som vi alltid längtar till. Vi åt lunch på bryggan i solen, men några badkläder var inte att tänka på. Mycket snack blir det hela dagarna om allt mellan himmel och jord. Nu blev det iallafall segling tillbaka och ett jäkla rullande. Det var faktiskt riktigt skönt att vara tillbaka i Fjällbacka där vi ankrade efter flera försök.


Strömsundskanalen på Väderöarna


Bröderna njuter i solen


Harald grillar korv till lunchen


Vi har det gott




Jacob


Storön på Väderöarna



Nu är det middag hos Arne och Lilian och jag får låna internet! 

4 kommentarer:

  1. ÅÅÅHHHHH!!! Vilka foton du tar kvinna!!! såå vackert!!! Ja visst är det så att det blir alltid värre framåt natten... Men det lär få vara så ibland också<3 Var rädd om dig min vän! Kram Anna <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag är annars inte så nöjd med mina bilder denna sommar, har ju lite svårt röra mig, så jag blir glad av dina ord! Kram

      Radera