Translate

söndag 20 september 2015

Händelserik lördag

Jag hann inte blogga igår, det är nästan så att jag får jobba på det, att det är absolut ingen katastrof, som någon säger, vem bryr sig?
Iallafall, för att börja från början så har jag blivit gamlamormor! Mitt tredje barnbarnsbarn föddes sent i fredagsskväll i Dusseldorf i Tyskland. Ellinor och Johans lilla dotter kom till världen och hon är så fin. Jag har fått se smsade bilder och alla mår bra. Jag får se framöver om jag får lägga bilder på henne här, måste fråga först.
Med den lyckokänslan i kroppen satte jag igång och gjorde två äppelpajer och kokte vaniljsås till kvällens vernissage hos dotter Mia.


http://www.ica.se/recept/knackig-appelpaj-716702/

Harald behövde hjälp med att vika det sista seglet så jag cyklade ner och då träffade jag familjen Sjöberg och fick samtidigt se sonen Joel springa i mål i den nya stafettlöpningen som inleder Kulturnatten i Höganäs. Detta året var det ett strålande sommarväder.







Redan kl fyra var det vernissage hemma hos dottern. Den sedan länge planerade med vissa förhinder kombinerades nu med Kulturnatten. Alla medverkande i layouterna som jag gjort till Jonas och Mia var inbjudna. Tyvärr kunde inte Jonas medverka, han jobbar ofta borta och så blev det lite hastigt denna gången också.

Vi började med att fira födelsen av Mias barnbarn så det blev en bra kombination. 


Mia hade gjort så mycket mat som tilltugg och det såg fantastiskt fint ut.






Alla minglade och pratade också tittade ju alla på "tavlorna" som hänger i deras trappa upp till ovanvåningen.


Lite vimmelbilder skrev jag först, skulle ju vara mingelbilder, men det var ju rätt kul. Jag försöker alltid att få alla med på någon bild, men alltid går det inte.




Testar ibland med att göra bilder svartvita istället.



I lägenheten finns ett stort burspråk och där hade Mia gjort en lekplats för Alva och Alice. Det var perfekt för dom.








Barnbarnet Rasmus är inte så ofta med här på bloggen, han är mestadels borta och jobbar, men är hemma några veckor nu.






En riktigt härlig, rolig tillställning och det var svårt att slita sig och gå ut för att uppleva lite av Kulturnatten. Vid niotiden gick vi (dom sista) ut och tittade på lite av varje och lyssnade på lite musik.


Mias vän och kollega Marie med man Robert hade också anslutit sig.



Det var mycket folk ute och roligt att träffa en massa andra. Vi gick dock tillbaka till Mia efter en dryg timme och fortsatte pratet och skrattet till närmre midnatt. När jag och Harald sedan gick hem så var det inte mycket kvar av Kulturnatten.


Stort tack till alla som var med och gjorde denna roliga dag och kväll så minnesvärd.

6 kommentarer:

  1. Det var så himla roligt! Många härligaskratt och kloka analyser, haha! Tack alla som var med!

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig idé att ha vernissage med sina layouter. Kul! O stort GRATTIS till barnbarnsbarnet!!!! Kram Åsa

    SvaraRadera
  3. Nä det är verkligen ingen katastrof om man inte hinner blogga en eller flera dagar! !!! Även om jag saknar dig och blir lite orolig att det hänt något; -) Men du hade ju fullt upp med att njuta med annat mysigt. Härligt att den vernissagen blev av nu!! KUL!! Ha det gott kära du!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja det var så roligt och kanske lite nya beställningar! Kram

      Radera