tisdag 27 december 2016

Tredje julfirandet

Tredje julfirandet när vi räknar firandet med våra barn med familjer. Idag var det Haralds barn Maria och Fredrik med familjer som kom. Men först på morgonen gav jag mig ut för att kolla in hur det såg ut efter nattens storm. Jag tror inte att den blev så illa som förutspåtts, men det höga vattenståndet ställer ofta till det.


Inte mycket kvar av bryggan ner till stranden.


Här har vattnet tryckt på inatt.


Det var mycket tång på Strandgatan.


Den här båten ser ut att ha gjort sitt.Det blåste fortfarande rätt kraftigt, en säkert inte i närheten av hur det var inatt.Det var många som åkte ner för att titta på havet.
Kommunens personal var redan igång med att röja badplatsen på tång och annat.

Resten av dagen blev det matlagning som jag har lagt i ett separera inlägg. Det blir inte så mycket foto idag, Fredrik och familjen är inte så glada över att bli fotade så idag lade jag undan kameran till viss del.


Dukat för 12 personer.


Först kom Maria med dotter Emma och vi började med cider och tilltugg. Även sonen Kristoffer med flickvän Annie kom och var med. Fredrik kom med sin Jessica och döttrarna Ina, Tilda, Tuva och Alva, ja också blev vi 12! Trevlig middag och umgänge, lite små julklappar till barnen och sedan kaffe och lite godsaker.


En liten mindre skara ville vara med och spela julklappsspelet, det är alltid så roligt.
Ljuvliga tulpaner får avsluta detta julfirande. Dessa fick vi med goda chokladpraliner från Chocolatte i Helsingborg. Vi fick också en helårsprenumeration på Husbilstidningen, så glada vi blev för detta.


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Mmmmm och du köpte lika vackra idag....

   Radera
 2. Tur att blåsten inte ställde till med mer elände, det där räckte ändå. Läskigt att bo där vid Strandvägen ... Mysig familjekväll och vilken vacker bukett med tulpaner!!!! Ha en bra dag min vän!! Kram Anna 💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det var skönt, hoppas vi slipper stormar ett tag nu. Visst är det underbart med tulpantider, jag får alltid skärpa mig ordentligt för att inte falla för frestelsen innan jul. Kram

   Radera