Efterrätten igår när vi hade gäster, så vansinnigt god kaka. Jag älskar citron och denna gjorde mig inte besviken. Jag hade receptet utriven från en mattidning så jag får skriva receptet.
Syrlig citronkladdkaka
150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 citron, rivet skal och pressad saft
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
florsocker att pudra över
Till servering
2 dl vispgrädde
1 dl färska hallon
8-10 blad citronmeliss
Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och mjöla en form, strö lite vaniljsocker i botten.
Bryn smöret gyllenbrunt och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner pressad citron och rivet citronskal. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll ner smöret lite i taget och blanda med en slickepott till en fin jämn smet. Häll över smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Låt stå i kylen till servering. Skiva kakan i tårtbitar eller stansa ut rundlar. Lägg upp på fat, spritsa grädde och pudra lite florsocker över och garnera med hallon och citronmeliss.
Mmmm!!! Gott gott i gott gott!!! 💛🍋💛
SvaraRaderaRiktig kladdkakekänsla, gott!
Radera