onsdag 16 augusti 2017

Forsvik

Vi ligger inte på latsidan precis, fast vi sov länge idag, Vi blev bjudna på frukost av Johan och Karina, så gott och mysigt. Det var sämre väder och jag vaknade flera gånger under natten av att det ösregnade. 


Vi hade tänkt oss ett morgonbad, men ingen hade lust till det. Istället började Harald och Johan med projekt motorpåsättning. Det resulterade i att vi trotsade vädret och tog en tur med båten på Tisaren. Det är vattenkris i sjön, 1 m lägre vatten än förra året och det börjar bli riktigt krisigt. Det blev en lite nervös tur eftersom sjön är stenig och massor av sten som normalt inte syns ligger ovanför vattenytan och vattnet är brunt. Vi gick bara på en sten en gång som tur var. Jättehärligt var det ändå, så skönt att vara ute med båt.
Vi åt lunch tillsammans med en kopp kaffe i solen som nu återkommit. Vi sa hejdå och körde iväg med Bosse. 


Vi hade inte bestämt mer än att köra väster om Vättern och vi stannade i Forsvik alldeles vid Göta kanal. Ut med stolarna och en kopp kaffe i solen, helt underbart. 

Vi tog en promenad till Forsviks Bruk, ett stort område med svensk industrihistoria. Så värt ett besök.Där var en väldigt intressant utställning med så vackra saker.


En smedja, då blir jag lycklig, känner så väl igen dofterna och verktygen. Jag var mycket som barn i min morbrors smedja.

En helt ljuvlig kväll så länge solen var uppe, sedan blev det kyligt.4 kommentarer:

 1. Glömde nyss, vad vackert där vid Ellen Key!!! Synd att man inte fick fota så jag hade fått följa med 😊 Men förstår att dom måste ha så. Ni ser ut att ha det gott. Mycket intressant att se och uppleva. Ha en bra dag min vän! Sitter här och myser med en kopp kaffe ur din fina Höganäs mugg❤️ Tack!!! Kram 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja du hade tyckt om inredningen där hos Ellen Key! Vad roligt att du använder Höganäsmuggen, kram

   Radera
 2. Så mycket fina platser mm det finns i Sverige och det är tack var dig Titte som jag får se allt detta. Många kramar och ser framemot nästa inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, så glad att du uppskattar det! Kram

   Radera