måndag 21 augusti 2017

Gullholmen

Nu är vi tillbaka i seglingens värld då det liksom tar en hel dag att förflytta sig en bit. Det är ju så på ett annat sätt, att seglingen är grejen i sig, inte att bara förflytta sig. Igår hade vi en helt ljuvlig segling, medvind, mestadels sol och en frisk vind som gjorde seglingen så rolig.
Först vaknade vi till en framdukad frukost, så lyxigt och vi satt ute i sittbrunnen och åt. Jag bestämde mig för att ta ett morgonbad och det är jag så glad för, underbart härligt! Vi kastade loss med sikte på Gullholmen. Där har vi inte varit på massor av år, där är alltid proppfullt med båtar och aldrig någon plats under högsäsong. Nu börjar det mattas av, skolorna har börjat och det märks. Vi trodde faktiskt inte att vi skulle få återuppleva att segla i Bohuslän och det är så roligt. Vi tog en liten lunch under gång, hungern tar vid och vad det smakar bra.


På eftermiddagen var vi framme och lade till, det fanns gott om plats och det smakade gott med en fika. 
Vi tog en promenad ut på Gullholmen som är den lilla ön längst ut mot farleden, det går knappt att beskriva hur fint där är med husen tätt tätt och hela skärgårdskänslan. Här ligger också ett litet museum som är helt fantastiskt, dit gick vi inte in, eftersom vi redan varit där. Däremot hittade vi ett annat ställe där vi fick veta allt om sjöfågel, intressant, mannen berättade massor för oss, till slut orkade jag inte.Den här mannen hade samlat lite allt möjligt förutom en massa sjöfågel. Jag fick ett riktigt barndomsminne av en gammal söndagsskoleplanch.Till kvällen blev det grillat, det fina vädret höll i sig och det fanns en fin grillplats. Vi grillade Flankstek med tillbehör till, jättegott.

Fruktsallad till efterrätt.

Senare åkte yatzytärningarna fram, killarna vann så vi får ha revansch. Vad trötta vi blir, sjön suger musten ur en på alla fronter, men det är en skön känsla.


Tack för ytterligare en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Riktigt roligt att se lite seglingsbilder. Gullholmen minns jag som så mysig och utan bilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja ett underbart ställe på alla sätt! Kram

   Radera
 2. Helt underbart!! Vad roligt att ni fick segla lite igen trots att ni inte trodde det när ni sålde båten. Detta blir ju perfekt, att få följa med lite ibland !! Jag är med er och njuter💚 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja helt perfekt, så tacksam över det! Kram

   Radera