Translate

lördag 26 oktober 2019

Fredag med gäster

Igårkväll hade vi gäster och en stor del av dagen gick till förberedelser, roliga sådana. En kort promenad gick jag för att lämna några affischer om Duktiga Flickor, vi måste ju försöka göra lite reklam.


Det hade varit roligt att få träffa er där, inget köptvång, känn inte det!



Det blåste ordentligt. Eftersom jag hade mycket att göra tog jag cykeln sedan till Kakboden för att få sätta upp en affisch. Det är marknad här i Höganäs imorgon och då brukar det vara jättemycket folk där. Medan jag väntade beundrade jag dessa "dammsugare" med lakrits och hallon



Jag dukade bordet till bjudningen, hade plockat lite löv och annat i skogsdungen och det blev fint.



På eftermiddagen insåg jag att allt var under kontroll och kunde ta mig tid att cykla ner till badet för att träffa dotter Mia och hennes vän/kollega Marie i bastun.



Så skönt det var, jag älskar det verkligen, tre bad och blodcirkulationen kommer igång och lugnet lägger sig i kroppen.


Så kommer menyn för kvällen. Först en välkomstdrink som jag glömde fota, en försvenskad brasiliansk drink, det var gott. En Rabarberina, jag hade en frusen röd vinbärsklase i glaset istället för en rabarberstjälk.

Förrätten var en Kräftgubbröra som jag gjorde lite på mitt sätt.


Jag blandade i lite majonnäs för att få det att hålla ihop lite bättre och jag stekte tunna skivor kavring och ställe en trekant lite vid sidan av. Jag var nöjd och tyckte det var gott även o jag egentligen tycker bättre om traditionell gubbröra som ger lite bättre sting.

Huvudrätten glömde jag fotografera, så blir det när det är mycket att stå i haha. Jag lånar en bild från receptet.


Krämig gryta med fläskfilé, bacon och kantareller. Den är väldigt god, jag bytte ut fläskfilén med den mer prisvärda fläskytterfilén som i mitt tycke är godare och jag hade i båda svampsorterna. Jag hade fått tipset på denna rätten av sonen Andreas och Ulle, tack. Det är så bra med gryta när det är till många och vi kunde dessutom göra den dagen före, grytor blir ofta bättre av att stå en dag.


Resterna av potatisen med tomaterna fotade jag haha!


Till efterrätt serverade jag glass med kalla vinbär och tjinuskisås, det har jag gjort förut, men nu kompletterade jag med lite kakkrisp kryddat med lite kanel. Det tillförde bra tycker jag.

Så kom då våra gäster, det så kallade "redargänget" från Helsingborg, härliga vänner.


Ola, Marie, Michael, Karin, Bengt, Christel, Anders, Agneta, Kjell-Ove och Ingela. Vi saknade Anders som dog i somras, men han finns med oss på sitt sätt.






Jag har alltid så svårt att bestämma mig för om det är trevligare med svartvita bilder eller färgbilder, vad tycker ni?



Till kaffet hade vi en massa olika chokladkakor, nostalgi, så det gick att välja sin favorit och kanske dela med någon som har samma favorit. Det blev en kul grej. Skotte och Pigalle ni vet och många fler.


Det blev en jättetrevlig kväll, tack till er alla som kom.

2 kommentarer:

  1. Dom kakorna ser väldigt mumsiga ut!! Precis som all mat du lagat. Ikväll får vi gäster och vi ska bla bjuda på tjälknöl. Vilken tid det tog i ugnen... Satte in köttet igår kväll kl 22. Det tog typ 13 timmar innan det var klart... Tur att det blev klart innan gästerna kommer ikväll 😆 Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja tid har vi ju och den sköter ju sig själv. Hoppas ni har en fin kväll! Kram

      Radera