Translate

måndag 6 april 2015

Annandag Påsk

Jag tycker det är skönt att påsken nu är slut, så kan en pensionär tänka. Harald har fortsatt med båten, jag har väl aldrig varit mindre aktiv i det arbetet som i år. Jag är så jäkla seg, har suttit vid scrapbordet och gjort en totalt misslyckad layout och en som blev ok. Det känns som jag tappat min förmåga, men det kommer troligen igen en vacker dag. Vi var bjudna på middag hos dotter Mia och jag gjorde en kaka till efterrätt. Den blev riktigt god och enkel att göra.


Kokosäppelkaka
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 dl kokosflingor
1/2 dl finhackade hasselnötter
4-6 små syrliga äpplen
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och nötter och tillsätt det i äggsmeten. Rör i det avsvalnade smöret. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem med den runda sidan upp i formen. Häll på smeten. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills smeten stannat och fått fin färg. Servera med vispad grädde.

Hos Mia satt vi ute en stund i solen medan vi väntade på Jonathan, Hanna, Alva och Alice. 


Vi fick en jättegod middag, en köttgryta med potatiskroketter och sallad.





Roligt att vi hann träffa även denna familjen, de kom hem idag efter att ha varit med Hannas familj.






2 kommentarer:

  1. Den äppelkakan såg riktigt god ut!!! Du har INTE förlorat förmågan alls ju!!! Och det är det ju inte "bara" jag som tycker, du fick ett rejält bevis nyss när du vann hos Scraphuset!! :) Du är en förebild och stor inspiratör på många sätt för mig iallafall!!! Vilken fin familj du har!! :) Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du, jag är lite gnällig just nu, det går över! Kram

      Radera