Translate

onsdag 29 april 2015

Onsdag

Ingen morgonpromenad, fick min motion genom ett förmiddagsuppdrag istället. När jag kom hem och precis satt mig på balkongen med en kopp kaffe ringde Harald och sa att vi hade seglarvänner från Göteborg på Höganäsvisit och de satt nu på restaurang Bryggan i hamnen. På cykeln och ner och fick en rolig och skön pratstund.


Onsdag och barnbarnet Wille skulle komma och spela och då är det ju..... just det, hembakat. Jag hade dåligt med tid och tänkte, jag gör något enkelt och kom och tänka på mors sockerkaka som hon ofta bakade och som alltid var så gott. Ett sånt där recept som bara försvunnit med allt nytt som kommer hela tiden.


Mors sockerkaka
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 rågad dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Häll i smörad och mjölad avlång form. Grädda i 175-200 grader i ca 25-30 minuter.


Är det sockerkaka? Det gillar jag sa Wille och han åt många skivor. Det är sällan han äter så mycket så det var lyckat. Dom gamla beprövade recepten är ofta goda. Vi hade stekt fläsk med löksås till middag och det är också en sådan rätt som alltid är så god.

Jag gjorde klart en layout som jag har haft besvär med. Just nu har jag helt kört fast känner jag, det är nog bra med ett sommaruppehåll. Jag tolkade My Creative Sketches senaste skiss, http://mycreativesketches.blogspot.se/2015/04/aprils-sketch.html



Den här kan jag bara skratta åt, varför gjorde jag den kan man undra? Jo, jag hade en idé, men det blev rörigt med mönsterpappret som är från Crate Paper. Ett roligt minne att bevara iallafall, kvällen inför nya året 2015.

Jag har handlat lite idag, förutom scrapsaker är det mitt favoritinköp, lådor att sortera i. Ibland slår mig tanken att jag inte riktigt vet vad jag håller på med!



Ha nu en härlig Valborg imorgon!



5 kommentarer:

  1. Aha!! så det var det som var akututryckning :) :) Haha!!! Jaa sockerkaka, och mammas som sagt, det är grejer det!!! Själv brukar jag ofta misslyckas med dom tyvärr... annat går bra att baka men just dom har en tendens att bli konstiga :) Du! även den bästa måste få köra fast ibland men jag tycker den är festlig din LO. Det känns som ett fyrverkeri och det är ju passande till nyår ju!! Och pappret är ju sååå fint!!! Men den skissen var lite klurig tycker jag. Jag har också gjort en till den som nog kommer idag om jag hinner, ska jobba hela dagen... Gjorde den på scrapträffen. Och prata inte om sommar uppehåll... jag kommer att sakna dina scrap alster då.... Ha det gott kära du! KRAM

    SvaraRadera
  2. Tack för att du uppmuntrar eländet! Jag ser fram emot att se din tolkning! Kram

    SvaraRadera
  3. Great job on this layout! We loved it at My Creative Sketches and even shared it on our My Creative Scrapbook facebook page!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you so much, I am so happy for that!

      Radera
  4. You made a beautiful page using the sketch.Thank you for playing along with us at My Creative Sketches!

    SvaraRadera