Translate

tisdag 7 april 2015

Scrappat

Jag skulle nog lätt kunna bli precis som mor, hon gick nästan aldrig ut mer än när det var familjekalas. När far dött hade hon en vän och granne som handlade till henne så hon slapp. Hon bakade och lagade mat dagarna i ända och försåg alla i familjen med hembakat. Jag förstod aldrig det där riktigt, men försökte gå hem till henne så ofta jag kunde de sista åren då hon var ensam. Just nu kan jag förstå den känslan, så skönt att bara vara hemma och fixa med det jag vill här.  Nu ska jag inte bli sådan, snart ska jag komma igång med mina promenader igen och snart börjar seglingssäsongen. Men, idag har jag ägnat mig åt min favoritsysselsättning och haft lite bättre flyt. Idag visar jag mina tolkningar av Sketchabilities månadsutmaning som är en skiss, http://sketchabilities.blogspot.se/2015/03/sketch-reveal-136-sponsor-13rts.html



Jag använde vit cardstock, mönsterpapper och dekorationer från Studio Calico och Pepples. Mist och stämpling, knappar, sytråd och band. Ett gammalt foto på barnbarnet Ebba som jag tycker är så gulligt. Just nu kom jag på att jag nog har använt det tidigare, jag blir rätt trött på mig själv.

Jag blev nöjd med denna så nu bestämde jag mig för att visa den jag gjorde igår också, den jag inte blev nöjd med alltså.


Denna är inte harmonisk, det blev något rörigt med den och färgerna är inte bra ihop, den gula cirkeln blev ful och ja, ingenting blev bra enligt mig. Jösses vilken fuling! Fotot är förresten på mig om det inte syns, 17-18 år sedan då vi gjorde vår första långsegling till Medelhavet och bl a besökte Italien och Pompeji. Herregud jag har tom skrivit namnet fel!  

Idag är det dessutom tisdag och dags för ny skiss hos Veckans Skiss där jag är gästinspiratör, http://veckansnyaskiss.blogspot.se/2015/04/58.html


Det är Åsa som gjort skissen och jag har gjort denna layout och försökt hålla den enkel så som Åsa är så duktig på.


Jag vred på skissen ett halvt varv och det är en layout till dotter Mias beställning. Bakgrundspapper från American Kraft och ett papper från My Minde Eye. Foto på sonen Joel och hans familj.





11 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag brukar titta in här när jag varit hos Anna,,,inte ofta jag kommenterar men,,,,
    Du har en fin blog med mycket fina bilder ,och LO.
    nusåg jag att du börjat med Calico,,,är det besvärligt, dyrt o.s.v att beställa?....är så "himla" sugen på att testa men har inte vågat.
    såg ut att vara ett frestande paket.
    Önskar dig god bättring...det är jobbigt när man inte är okej, allting blir tröttsamt
    Kram Inga

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, roligt att du uppskattar bloggen! Jag har fått mitt första kit och blev nöjd med det. Det finns många olika att välja mellan så kolla lite vad du tycker om. Det är inte besvärligt, man betalar med kort, direkt eller via Paypal. Nu är dollarn dyrare tyvärr, men jag tycker nog att det ändå är prisvärt. Mitt första kit var gratis i en kampanj så jag vet inte riktigt än var det hamnar i pris. Hör gärna av dig om du behöver hjälp!

      Radera
  2. Oops, jag trodde först att fotot på Ebba var ett gammalt foto på mig ...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det likt! När du skrev här gick tanken snabbt genom huvudet, det är väl Ebba och inte du?

      Radera
  3. Åååå vilken fröjd och glädje att vila ögonen på såhär vid frukosten, TRE härliga LOs på en och samma gång, LYCKA!!! Färgsprakande och läckert i dom två första och sobert men ändå med sting i den tredje.Du är sååå BRA!!! Du gör mig glad! Och du, NJUT av att bara vara hemma och "poa på" som vi säger här i Edsbyn när vi bara i lugn och ro pysslar på. Det kommer en ny tid snart då du kan ut och göra som du brukar, men du kanske har lärt dig att lyssna lite mer på din kropp.... :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din uppmuntran! "Poa på", vilket härligt uttryck, jag har redan tagit det till mig! Kram

      Radera
  4. oh like the color :) and your pages
    Thx for joining us @ Sketchabilities
    Kiss from the french men :)

    SvaraRadera
  5. I Love this Layout!! Wonderful!! Thanks for playing along with us at Sketchabilities!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you and thanks för wonderful challenges!

      Radera
  6. Love all the layers and colours in the page. Thanks for playing along at Sketchabilities

    SvaraRadera