Translate

tisdag 26 januari 2016

Kärt besök

Handling tar tid alltså, nu får snart vaktmästaren komma hem tycker jag. Iväg tidigt för att hinna och sedan en tid för att passa en hantverkare hos dottern. Jag passade samtidigt på att stryka en del där till herr Engström. Det var lite sol idag och nästan lite vårkänsla om det inte hade varit för vinden.


Det är inte mycket is kvar nu.



Hemma började jag förbereda mat till kvällen.


Bakning av en chokladkaka till efterrätten.


Karamelliserad färsk ananas också till efterrätten. Jag stjälpte upp chokladkaken och fortsatte med annat. När jag slängde en blick på kakan hade den försvunnit ner i bordet! Jäklar, det var bara att försöka hiva upp den igen i bakformen. Eftersom jag tittar så mycket på matlagningsprogram så vet jag ju att det är bara att försöka rädda situationen.


Jag mötte min gamla vän Tina vid bussen, hon kom från Orust i Bohuslän och skall stanna två nätter hos mig. Så trevligt. Hon bodde här i slutet av 70-talet och början av 80-talet och vi hade så mycket roligt tillsammans. Vi har hållit kontakten sedan dess mer eller mindre ofta, en det känns alltid som igår.



En semla för mig till kaffet och en annan kaka till Tina. Jag har sett fram emot den första, men den var inte särskilt god, möjligtvis en hembakad så småningom.


Vi tog en lång promenad i stan så att Tina fick känna igen sig.


Vackra mursten.



Ett glas vin före maten.


Jag gjorde en annorlunda fisksoppa, lite skeptisk var jag, men den var jättegod med salsa och krutonger.


Efterrätten som inte blev riktigt lika snygg som jag tänkte efter kakhaveriet, men god var den.
Det var så roligt att träffas igen och mycket prat blev det under kvällen. 
Jag skypade med Harald också, han och Ola flyger hem på torsdag kväll från Dominikanska Republiken, ägaren tar över i helgen och fixar själv sin motor. Hemma på fredag kväll, så skönt!

Jag har äntligen läst en bok igen, en underbar bok, med så vackert språk, en fin berättelse om ett krigsöde i Tyskland, Läsvärd!


Tisdag och en ny skiss hos Veckans Skiss, en fin skiss och många fina tolkningar där. 


Detta är min tolkning.


Ett bakgrundspapper från Kraft och äldre mönsterpapper från Simple Stories, ibland bara passar dom också. En höstbild på barnbarnet Amanda när hon är på väg till sin ridning som hon tycker så mycket om på Fors Gård.

5 kommentarer:

  1. Som alltid något gott för gommen och ögat här!! Jag tycker att desserten såg väldigt snygg ut jag trots det tidigare haveriet :) Bra jobbat!! Dessutom ser allt väldigt gott ut. Åh din underbara höstiga layout. Dom pappren passar ju perfekt här, papper blir aldrig gamla det gäller bara att komma ihåg att och var man har lagt dom :) Titeln är bara så snygg och den lilla fliken med kameran i övre vänstra hörnet på fotot så söt. Och det är ju snyggt med Kraft papper, jag fegar så ofta och tar vanligt vitt...Skönt att Harald får lämna båten och åka hem nu!! Ha några mysiga dagar med din vän <3 Kram Anna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, men du, det är finast med de vita CS, bara lite kul ibland att testa annat. Hoppas din mat blev god igår! Kram

      Radera
  2. Åh, hälsa Tina så gott! Förstår att ni har mycket att prata om . Kom att tänka på alla roliga lekar vi höll på med när vi satt i ring och sa varsitt ord och så skulle man fundera ut vad det hemliga tecknet var, haha!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hälsade och både hon, Carina och Rita hälsade tillbaka, vi skrattade gott åt ditt minne som tillförde alla andra minnen! Tina hade velat träffa dig men det får bli en annan gång. Kram

      Radera
  3. Men oj vilken otur med kakan. Tur att den smakade bra iaf. Gillar verkligen din tolkning av min skiss. Så "enkel" och i jättefina färger. Kram

    SvaraRadera