Translate

lördag 9 januari 2016

Lättnad och kalas

Jag fattar det knappt, men bonusdotter Maria fixade det, efter drygt 3 timmar fick vi ihop det och bokföring och banksaldo stämde till slut. Detta kommer jag aldrig att glömma och kommande år ska jag vara supernoga med allt. Framförallt, vägra att ta emot kontanta pengar! Vi körde hem till Maria vid lunchtid, glad att Harald körde i vintervädret.



Suddig bild, men ungefär som det kändes, Maria kunde bara konstatera hur rörigt allt blivit trots att jag skött bokföringen med det mesta. Det gick fel där jag blandat in en massa kontanta pengar och överföringar mellan konton. Detta året skall jag dubbelskriva allt, både i dator och i ett block. Tusen tack Maria för idag!


Harald vilade sig under tiden inför sin resa ikväll.

Precis när vi fått ihop siffrorna var vi tvungna att köra iväg till kalas. Nu ska jag får ordning på allt imorgon fm och sedan köra till Maria igen för att slutföra och få hjälp att starta 2016.


Mina barnbarnsbarn Alva och Alice fyllde 3 år och jag hade gjort dessa kort, blått till Alva och gult till Alice efter deras favoritfärger.




Åh, favoritmat igen, pulled chocken denna gången och goda tillbehör, bl a en jättegod cole slaw.


Töserna åt med god aptit.


Alva var jätteglad för sina nya smycken.


Dom fick ett dockhus som morfar och gamlafarfar fick montera ihop innan de möblerade med alla möbler och dockor de fick.


Farfar Binge med dotter Sara med kille och sambo Pia samt Jonas och Harald.


Det fixades makalöst goda tårtor, Hanna har lovat mig receptet.




Mia och Jonas.


Morfar Jörgen, mormor Eva och kusin Lova


Hanna hade bakat sin farmors strutar som hon alltid hade på kalas. Farmor dog samma dag Alva och Alice föddes så det kändes så roligt att ta upp den traditionen.  De var dessutom jättegoda som man fyllde med grädde och hallon eller hjortron.


Efter tårtan var det fiskedamm.


Kusin Wilmer använder dockhuset på ett annat sätt, killsättet?


Nöjda och glada töser, tack för ett trevligt kalas.


Nu ska jag följa Harald till bussen, han åker först till Göteborg inatt och flyger tidigt imorgonbitti först till Amsterdam och sedan till Cartagena i Colombia. Flygresa hem är bokad till den 31 januari. Jag kommer att sakna honom, men det ska nog gå bra, det är ju så roligt för honom.

2 kommentarer:

  1. Men vad underbart att siffrorna dansar i takt nu äntligen! :-) Som sagt nästa år kommer du tycka att allt är plätt lätt!! Vilket KALAS ni varit på, tårtorna ser underbart goda ut! Undrar om dom går att göra mjölkfria... Suuuper läckra kort oxå! Alltså CAS i all ära men detta slår det! Jag älskar hur du får ihop alla glada färger och härliga dekos! ♡ Ja men då hämtar jag dig på tåget i Bollnäs när du kommer då ;-) Nu när Harald ändå är ute på annat :-) Härliga scrap foton på töserna där på slutet. Dom är såå söta! Sov gott nu!!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Riktigt skönt är det, ska bara avsluta allt idag förhoppningsvis, sedan är det scrapping som gäller.... Tack, fast jag gillar ju CAS bättre egentligen, men kan inte få till det. Haha, det vore nåt det, tåg till Bollnäs! Skulle ju vara för att jag blir hämtad då... Kram!

      Radera