Translate

söndag 17 januari 2016

Söndagsmiddag

Jag passar på när jag är själv, söndagsmiddag med mina barn och så mysigt det var! Nu fixar jag inte längre en söndagsmiddag sådär med ena handen och det blev några hektiska timmar innan den serverades kl 14. Jag började i stor stil med en fruktsallad, det är mycket som ska skäras och jag glömmer alltid att det tar längre tid att göra mat till 14 än till 2.


Men nu fick den stå och vänta och ska bara röras om vid serveringen. Jag kokte först en lag med bl a chili och det blev riktigt gott. Man kan ju ta vilka frukter som helst och vad som finns. I min är det blodapelsin, melon, mango, banan och passionsfrukt.


Sedan kom jag på att jag skulle baka bröd, alltså ingenting fungerar som det ska. Det skulle ju stå och jäsa i 2,5 timmar först och sedan i 20 minuter. Jag hann precis få det klart med något förkortad jästid och det gjorde ingenting för de ska serveras nybakade och varma. Jag bakade Naanbröd för första gången, något jag tänkt göra länge och det är verkligen gott.



Jag gjorde en Indisk kycklinggryta, enkel att göra, men så gott, receptet rekommenderas. Till detta ris och jag gjorde också en grönsallad.








Fruksalladen med vaniljglass.


Efter middagen blev det lite häng, här barnsäng, så ser det ut.


Killhäng, tjejhänget vid matbordet var det ingen som fotade.


Anna kom senare och fick äta efter alla oss andra. Det var så roligt att träffas såhär allihop, ja utom några som inte kunde.

Här kommer Haralds och Olas kommentar, det verkar ju lite bättre för dom nu fast jag vet inte varför dom handstyrt. Hoppas inte elektroniken gått sönder. Det är konstigt för longitud och latitud ändrar sig inte och jag tycker inte dom förflyttar sig, men det måste dom ju göra.
171Sun Jan 17 2016 20:49:00 GMT+0100 (CET)10° 56' 36" N / 75° 2' 27" Whandstyrt i natt Vädret är bra
Söndag idag och det är ett nytt tema hos Lasting Memories där jag är gästdesigner denna månad. Deras tema är In keeping with our monthly theme of NEW BEGINNINGS... this week's challenge is all about showing us those "Life Changing Events."  
Wedding
Birth
New Job
New School 
as examples...
Anything NEW and DIFFERENT or a "FIRST" that has affected your life.

Jag valde att scrappa om att jag fått barnbarnsbarn, det är verkligen en ny stor och glädjande del i mitt liv. Vit CS med misttryck och ett kort som jag skrev på med min skrivmaskin, text, stjärnor och en pil i trä också en fin bingobricka och blommor.

9 kommentarer:

  1. Tack för god mat och trevligt sällskap..

    SvaraRadera
  2. Fin familj...och så många.!! Kram Gunnel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och ändå var inte alla med! Kram

      Radera
  3. Underbar LO och vilken trevlig söndagmiddag du bjöd på :-) Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du! Och tack för att du påpekade länken. Jag har ändrat det nu! Kram

      Radera
  4. men du... länken "indisk kycklinggryta" går också till naanbrödet:(

    SvaraRadera
  5. Ja den grytan måste jag testa! Får se hur det blir med brödet det tar nog för mycket tid :-) Härligt att du fick hem nästan hela familjen på middag ♡ Och vilken otroligt fin LO!!! Helt outstanding! Ljuvliga färger och detaljer och så det söta fotot ♡ Gillar den misten,så snygg färg!! Tack för ögonfröjd!! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det, jättegod, du kan köpa naanbröd färdigt om du vill ha det till. Tack för dina snälla ord! Kram

      Radera