onsdag 7 maj 2014

Födelsedagsfirande

67 år, hur fort har inte dessa år försvunnit? När jag var liten funderade jag ibland på 2000 och då skulle jag vara 53 år, vilken hisnande tanke och såå gammal jag skulle vara då. Hhmmm och nu har 14 år gått av detta århundrade och nu infaller tanken på hur länge jag egentligen ska få vara med. Jaja, det är bara ibland jag blir så svårmodig, livet pågår ju för fullt. Efter skönsång av Harald och en present till min nya kamera tog jag en promenad, inte så lång idag, hade liksom lite att göra, 3,9 km.

 
Kastanjen blommar, det är den man åker till Paris för att se i maj månad.

 
En ensam strandskata

 
Från att ha gått söderut längs med havet vände jag och gick Lerbergsvägen och mot kolonien för att klippa gräslök till matlagningen. När jag gick förbi Bruksskolan började jag tänka på att här sprang vi ut när vi tagit realen, jag har ingen koll på när detta tog slut, men jag tog realen 1963 och det är 51 år sedan nu.

 
En blomma i min färg får avsluta promenaden. Hem för att laga mat till födelsedagsfirandet. Jag missbedömde helt hur lång tid detta skulle ta. Jag menar, jag ser ju på kockprogrammen på TV och de får kanske 2 timmar på sig eller något sådant. Det blev fullständig kaos i köket och jag hann inte förbereda ordentligt för att allt skulle fungera i vårt lilla kök. Röra med stort R.

 
Jag hade valt gratänger och tänkte att det blir inte så mycket olika mat, men men.....
Här är iallafall en Tortellinigratäng, jag gjorde 3 stora, 24 portioner av varje.

 
Den andra gratängen var en laxgratäng, blev också jättegod, http://www.ica.se/recept/fiskgratang-med-lax-och-spenat-503962/

 
En grönsallad med blandade salladssorter, småtomater, sockerärtor, salladslök och rädisor serverades till. Men det blev rörigt, fast jag vet ju att gästerna inte brukar bry sig om just det.

 
Alice och Alva hade roligt bland alla saker och barn. Nu ska jag snart sortera grejor haha.

 
Jag hade öppet hus från kl 15 och först blev det pensionärsgänget och någon timme senare tappade jag helt kontrollen när 31 personer vällde in.


 
Denne man, sonen Joel, mitt yngsta barn,  fyller 40 år idag den 7 maj. Han skall vänta med att fira den. 
När Alice skulle gå hem höll hon krampaktigt i en Cupcakesreceptbok. Hon ville absolut inte lämna den.

 
På slutet satt vi några personer och samtalade vid bordet och fick lite mysigt gitarrspel i bakgrunden.
 
Tack alla som kom denna dag och tack för alla fina presenter, jag återkommer om detta, stora disken väntar fast Harald är i full gång.

5 kommentarer:

 1. När du fotograferar får du allt att se fantastiskt ut, så ser det inte ut när man bara går förbi och tittar, se bara så litet höghuset ser ut när du fångar in detta fina blommande träd framför. Härligt kalas med många gäster och maten ser jättegod ut. Lägger du ut grantängrecepten sedan? Fick Alice receptboken med hem??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, om du klickar på länken som finns i inläggen så kommer du direkt till recepten! Nej, hon blev lurad till slut när hon skulle i vagnen och blev av med den. Men, vem vet hon kanske får den en dag.

   Radera
  2. Egentligen visste jag det, men hade glömt. Tack för påminnelsen.

   Radera
 2. Det var inte alls rörigt utan bara underbart god laxgratäng och härliga skratt! Tusen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jovisst var det trevligt!

   Radera