tisdag 27 maj 2014

Ibland skiter det sig

Vi tänkte oss segling några fina dagar, det började med att jag skulle kolla vindriktningen igårkväll och bara stirrade på prognosen, kulingvarning! Jaha det är som vanligt med segling, går aldrig att planera. Harald hade äntligen fått en tid med motormannen, motorn behövde sig en genomgång efter att den vattenfylldes i Saone. Eftersom startmotorn ibland strejkar så tittade han på den också och det slutade med att han tog en del av den med sig. På det viset fick vi en oplanerad dag, det kan också vara skönt. Jag gick min morgonpromenad i skönt väder, söderut idag och upp i Lerbergsskogen, 5,0 km.

 
Nu blommar lupinerna!

 
Jag gick upp i skogen vid Lerbergets camping, rätt kul att se. Det här kunde ju vara campingen under min ungdomstid, fast med betydligt mindre tält.

 
Dessa tänker nog stanna länge.

 
Och hur kom dom in här?

 
Jag fortsatte på slingan i skogen och träffade en vän, Katalin som var ute och körde sitt barnbarn.

 
Snöbollar kallade jag dessa som barn, vet inte riktigt vad de heter, vackra iallafall.

 
Jag smög upp bakom Folkparken för att titta på vår gamla trädgård som jag anlade med fars hjälp. Prunkande fin precis så som jag tänkte mig den och jag känner igen många av växterna och dammen. Jag skyndade mig därifrån och ville inte tänka för mycket på den, blir lite ledsen faktiskt.


 
Jag tittade istället på liljorna i Folkparken som jag tycker om, mest för färgen.
Senare cyklade jag ner till båten, det var soligt men vindigt och där överraskade jag Harald. Skulle han inte putsa? Nejvisst, det var ju en ledig dag och jag satte mig med min bok på andra sidan.


 
Hem igen och Fredrik kom på sin fikastund. Jag cyklade till Mia och fick en pratstund med henne, hon har egentligen inte tid med något annat än jobbet just nu så jag var glad.
 
Vår middag idag blev en gammal favorit, pasta med bacon. Jag koker pasta och steker bacon. Pastan blandar jag sedan med ordentligt med riven ost och vispgrädde. På med mycket svartpeppar och blandar i baconet i små bitar. En god sallad till, jättegott. Vi gör den ofta i båten eftersom det är så enkelt.

2 kommentarer:

  1. Tur att man är flexibel när det "skiter" sig och då ställa om dagen till en fin dag och det gjorde ni bra enligt alla dina bilder. Harald ser hur nöjd ut som helst. Jag har aldrig varit så flexibel som jag är numera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir man som pensionär tror jag.

      Radera