måndag 5 maj 2014

Promenadstart

Äntligen tid för promenad igen och extra roligt idag med nya kameran. Nu blir det mycket bilder ett tag. Först var jag på Sandflyget hos Amanda innan hon åkte iväg till skolan.


 
"Gubbarna" var redan i full gång vid 8-tiden på kolonien.

 
Jag tog en tur i trädgården på Sandflyget och kan bara konstatera att en hel del återstår.

 
Joel hade byggt klart deras nya uteplats.

 
Jag fortsatte Sandflygsgatan fram och sedan invallningen tillbaka, 5,7 km.


 
Det har hänt mycket i naturen sedan jag promenerade sist. Vädret var helt underbart, alldeles stilla och fåglarna sjunger.
 
Smörblommorna har kommit upp.
 
Äntligen börjar det hända något med Kajkanten, jag tror att det ska rivas fast nu ska det ju vara utställning om hamnen tror jag.

 
Hemma igen var det tvätt och strykning och jag började förbereda för kalas imorgon. Jag handlade och planterade växter på balkongen.

 
När barnen var små bakade jag ofta denna tårtan och kände mig lite sugen på den. Den har jäklats med mig hela dagen och nu dröjer det nog minst lika länge till nästa gång. Synd för den är väldigt god. Jag bakade tre st och det är kanske att ta i. Jag orkar liksom inte riktigt.

 
Värmlandstårta
 
Vispa 6 äggvitor, blanda i 2 1/4 dl strösocker, 1 1/4 dl hackad mandel och 4 msk kakao. Grädda 2 platta kakor på smorda mjölade plåtar i 150 grader ca 30-35 minuter. Jag ville ha dom glutenfria och använde silikonduk som jag inte smörade och mjölade, kanske en anledning till att det klabbade så mycket.
Kräm: Sjud 6 äggulor med 1 3/4 dl strösocker och 1 1/2 dl gräddmjölk. Koka inte. När gulorna tjocknat, låt det svalna och rör i 2 hg smör.
Lägg ihop bottnarna med krämen emellan, ev garnera med grädde.
Jag kommer att lägga på grädde och servera hallon till.

 
Även en omgång Hallongrottor ifall någon inte gillar tårta eller vill ha båda.
 
Vi skulle på JRSK-träff (Jordenruntseglarklubben) på Råå ikväll för att planera för Skottlandssegling 2015, men jag orkade inte. Harald åkte själv och kunde åka tidigare för att besöka några butiker. Det hade varit trevligt och han fick rapportera för mig.

4 kommentarer:

  1. Grattis på födelsedagen!

    SvaraRadera
  2. Grattis igen....hoppas du har en jättefin dag...och vilka fina bilder...ser fram emot fler promenader....:) Gunnel

    SvaraRadera