Translate

måndag 29 februari 2016

Naturrum

Idag körde jag till Kullaberg och upp till fyren och Naturum. Fotoklubben hängde bilder där och har vernissage imorgon. Innan det passade jag på att ta en promenad på berget.


Havet låg spegelblankt idag.

Jag stod länge och övervägde om jag skulle ta mig ner till grottan. Det såg väldigt lerigt och halt ut och dessutom brant och inte en människa i sikte så till slut tog jag mitt förnuft till fånga och avstod. Duktigt va?Ser ni vattenfallet?


Fast här nere satt en fiskare.
Vi strålade sedan samman på Naturum för att hänga bilder.


Colinette och Claes vill egentligen helst fotografera och skåda pilgrimsfalkarna som satt i träden.


Receptionen på Naturum


Bengt  och Bitte hänger bilder.


Tom


Bengt och Claes


Torsten och Rolf


Sedan skulle ljuset sättas, svårt, Torsten, Bitte och Elisabeth


Colinette


Fikapaus behövdes. Jätteroligt var det att hänga bilderna och det blir så fint, fantastiska bilder är det. Det är värt att titta på.

Jag var på Lidl och handlade till vernissagen och då mötte jag en tidigare kollega som berättade att en  tidigare vän och arbetskamrat hade dött i cancer endast 60 år gammal. Jag blev ledsen eftersom jag hade tappat kontakten med henne av olika anledningar. En riktigt tankeställare, det kan bli försent. Senare på eftermiddagen kom Viveca, också en tidigare arbetskamrat för att berätta för mig. Sorgligt, men samtidigt roligt att träffa henne. En mysig fika och mycket minnen.


Layouten idag är till Challenge YOUself. 


Ett ord som ska följa med under året och som vanligt ett foto på sig själv. 


Mitt ord är helpful, jag vill vara hjälpsam och tycker nog att jag är det för det mesta. Det bästa är att jag äntligen tycker att jag har tid att vara ännu mer hjälpsam sedan jag blev pensionär. Jag tar ofta på mig många saker, det gjorde jag även i jobbet. Det dråpliga är att först tänkte jag använda orden NEJ eftersom jag behöver kunna säga nej ibland. Men, sedan tyckte jag inte det kändes bra eftersom jag egentligen inte vill säga nej. Jösses, det blev en lång förklaring. Vit cardstock med guldspray och stänk. Mönsterpappret är från Studio Callico, några ramar, guldtråd och lite annat.


Den här stora tagen gjorde jag till min syster fotograferad tillsammans med min porslinsdocka som hon och jag fick vars en från mors moster i Amerika när vi var barn. Vad jag var glad för den.


Då avslutar jag idag med denna affisch om vår fotoutställning. Välkomna på vernissage imorgon kl 13.00!

12 kommentarer:

 1. Christel, I loved reading your post this morning! Your photos are awesome! And your layout is absolutely amazing! What a GREAT one little word and wonderful photo of YOU! Thank you so much for joining us at Challenge YOUrself this month!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you Sharon for your kind words!

   Radera
 2. Sorgligt med Lola..såg annonsen...många minnen från en rolig tid dyker upp..Kram Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många tankar cirkulerar från en fin tid, vi var ju ett radarpar, Lola och jag och sorg över hur det blev, kram

   Radera
 3. Ja nu var du jätte duktig Christel som inte bar iväg ner i grottan ensam!! Vad roligt det hade varit om jag kunnat gå och titta på era och dina fina foton... är det dina badhytter/strand stugor man ser? Har för mig att jag sett något sånt foto tidigare i bloggen. Minns särskilt ett med en ljust blå/ turkos ensam som var så mysigt... Tråkigt med din gamla jobbar kompis... :( Men dessdå trevligare med din fina layout!! jaa nog är du hjälpsam allt och du har nog rätt, du skulle inte må bra av att säga nej bar för att liksom... men ibland måste även du få göra det! Snygga bokstäver och härligt med fotoramen och paljetterna :) Jag har också en till den utmaningen som jag gjorde igår kväll. Den kommer nog ikväll på bloggen... Ha en skön tisdag kväll denna första mars!! KRAM Anna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mitt foto, det med badhytterna, att du kommer ihåg... ja du, tänk om du kunde kommit, kolla utställningen och sen fika på Saluhallen! Nu ser jag dock fram emot att få se din tolkning av Challenge YOUrself! Kram och TACK!

   Radera
 4. Viveca Nilsson1 mars 2016 19:12

  Tack för en fin stund, med både sorg o glädje.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska ha jättetack för att du kom Viveca, jag blev så glad och det var så skönt att få lufta lite minnen. Kram

   Radera
 5. Great photos and I love the layering on your layout - really splendid.

  SvaraRadera
 6. Härlig tolkning och förklaring till varför du valde ditt OLW. Snyggt med och guld, det passar dig som verkar ha ett hjärta av guld. Guldtråden med tofsen är så söt. Tack för att du är med i Challenge YOUrselfs utmaning denna månad! Kram Åsa

  SvaraRadera
 7. Christel love your layout, the white and gold combination is just great and your OLW fantastic! Thanks for playing along with us at Challenge YOUrself

  SvaraRadera
 8. What beautiful photos! Thank you for sharing! Love your layout - those white and gold letters are just LOVELY!!
  Thanks for playing along with us at Challenge YOUrself!!

  SvaraRadera