Translate

fredag 23 december 2016

Lillejul

Så fort en sån här dag kan gå, lillejulafton, då är det för det mesta en massa saker som ska fixas och så även i år. Särskilt eftersom vi ska ha morgondagens kalasande här hos oss. Jag kom iallafall ut på en kort promenad först.


Det var väldigt tomt och tyst nere i hamnen.



Jag träffade dotter Mia med sitt barnbarn Alice. De skulle titta var Mia och Jonas ska bo, Alva ville hellre stanna hemma hos Jonas och leka.


Dom har sålt sin lägenhet nu och den 1 februari går flyttlasset en lite bit bort högst upp i detta huset.


Högst upp här ligger en separat lägenhet, man ser bara en balkong härifrån.


Här är baksidan på huset och det är det bruna partiet här uppe med balkong på en sida och en takterass på andra sidan. Det ska bli roligt att få se den så småningom.



Lite julfrestelser på hemvägen.


Hemma igen fick vi besök av barnbarnen Jonathan Hanna och Ellinor med Johan och Evy. 


Hanna och Jonathan hade varit ute på egen julhandel och de passade på att ta en fika hos oss innan de hämtade töserna.



Goa Evy


Så härligt att bara se sina barnbarn här, bara sådär helt opretentiöst sitta och fika och prata, jag är så djupt tacksam för alla.


Harald kokte skinkan som han brukar och jag gjorde Janssons Frestelse som jag brukar. En till oss och en till Räddningstjänsten eftersom Joel jobbar imorgon.




Vi fick en fikapaus till då Haralds syster Karin med Dan kom med julpresent, Dans hemmagjorda svartvinbärssnaps till julbordet.


Jag kokte risgrynsgröten till morgondagen.


Nu har vi provsmakat julskinkan, bland det godaste på hela julen, mackan med den ljumma skinkan och senap. Nu är det vila i TVsoffan.

6 kommentarer:

  1. Åh, både Jansson och din gröt💕

    SvaraRadera
  2. En massa gott nu igen och så mysiga bilder!!! Ja jag ser också framemot att få se Mia och Jonas nya hem!!! Ser ju så läckert ut. Men dom bor ju så fint nu också . Det lilla jag sett 😊
    Någongång kanske jag får se och uppleva allt live.....Drömma och önska hör ju julen till.
    Kram ❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa, det önskar jag också, ni vet att ni alltid är välkomna till oss i Skåne! Du vet, den där fikan i Saluhallen t ex.... Kram

      Radera
  3. God Jul på er! Ha en mysig julafton med era nära och kära. Så roligt att kunna träffa i stort sett hela familjen samtidigt. Roligt och rörigt 😂 Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rörigt är ordet....... God Jul på er också, hoppas vi ses den 5! Kram

      Radera