lördag 21 januari 2017

Dimma

En sådan dimmig dag som inte försvann på hela dagen. Men, det var varmt och skönt, kändes nästan lite vårlikt.


Det var inte särskilt roligt att fotografera även om dimma kan vara vackert. Det beror nog på var man är.Jag gick upp i Lerbergsskogen, tycket inte det var så kul vid havet som inte syntes.Det var svårt idag, den här bilden höll jag på länge med och den här blev bäst, men inte alls som jag tänkt, skärpan är fortfarande dålig.

Efter en stund vid scrapbordet gick jag hem till dottern för en fika och pratstund. Det är alltid så mysigt och hon fick en paus i packandet inför deras flytt.

Jag har varit sugen på en paj flera dagar och idag gjorde jag en. Det är bra med pajer, det går att fylla med det man har hemma. Den här blev en sådan.


Pajdeg först på 125 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten som nypes ihop till en deg. Tryck ut i formen, nagga med gaffel och förgrädda i 175 g 10 minuter.

Jag fyllde den med några olika överblivna lagrade ostar som jag rev till ca 4-5 dl. Jag blandade 3 ägg med en burk philadelphiaost (som precis gått ut i datum) och 2-3 dl vispgrädde samt salt och peppar. Osten i och häll över äggstanningen. Jag hade överbliven dill som jag strödde över. Grädda i 20 minuter i 225 grader. Det blev gott, men en aning för salt, jag var för generös där. 

7 kommentarer:

 1. Ja !! Paj är så GOTT!! Brukar göra en stor i långpanna! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja paj är inte bara gott, det är bra att göra till många! Kram

   Radera
 2. Pajen ser jättegod ut. Ja, som man brukar säga, man tager vad man haver och det gjorde jag också i går fast jag gjorde pannkakor på sista dagens datum på vispgrädde och matlagningsgrädde + 1 liter vanlig utgången mjölk = 35 pannkakor och de blev jättegoda så nu har jag frysta pannkakor när barnbarnen dyker upp. Skönt att tömma i kylen och inte bara kasta. Nu hoppas vi på lite ljusare väder. Ha en skön söndag! Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag kastar nästan aldrig mat, det blir liksom en sport att ta vara på allt. Att göra pannkakor och lägga i frysen har jag aldrig tänkt på. Vad bra att ha. Bara att tina upp eller värmer du dom sedan? Blir de lika goda? Kram

   Radera
  2. Jag tinar och värmer i mikron. Jag fryser in två och två eftersom det passar mig. Mina barnbarn tycker det blir lika gott. Nu när Thomas skall åka till fjällen så skickar jag med en laddning på 2 liter mjölk och det tycker han är jättebra. Oliver tar gärna med en laddning från min frys när han varit här. Du får pröva en gång och se hur det funkar. Lycka till.

   Radera
  3. Man kan mikra dem utan att tina först. Kram.

   Radera
  4. Tack, ska jag tänka på, prova först när jag får pannkakor över.

   Radera