fredag 27 januari 2017

Hudkliniken

Jag har frusit mina solskador i ansiktet, jag sköt ju på det i december, men tiden hinner ifatt. Jag gillar det verkligen inte, det gör ont fast det är ju övergående och jag kommer att se för jäklig ut framöver.
Fy vad jag ser ut, hon frös många ställen denna gången och bara några är synliga här. Alltså det utseendet beror ju inte så mycket på frysningen utan mer på ålderdom. Harald var snäll och körde mig in så jag slapp buss eller leta parkeringsplats. Det var skönt.

Jag mådde lite illa efteråt och tappade helt lusten att gå ut trots att det var soligt och fint. Istället tog jag lådorna från förrådet och gick igenom dessa. Mycket saker till Loppan blev det.

Harald tog en låda igår och då hittade han några kort som jag skrev till honom 1982 då jag var på cykelsemester med mina söner Andreas och Joel, de var då 8 och 13 år gamla. Jag måste bara vidarebefordra lite av det.

Första dagen:
"Vi har nu slagit upp tältet någonstans mellan Skummeslövsstrand och Mellbystrand och Andreas har just räknat ut att vi cyklat ca 56 km. Vi har ätit och ligger och hör havets sus, det blåser rätt kraftigt. Från Båstad har vi cyklat en fin väg och den sista biten på hårdpackad sandstrand där även bilar kör. Det har sammanlagt varit en fin dag fast det känns i rygg, ben och bak. Jag känner mig lite orolig inför natten men det går antagligen bra."
Andra dagen:
"Klockan är lite över nio och vi ligger i tältet vid en sjö som heter Skärsjön. Pojkarna skulle fiska men här är fiske förbjuden, Kronans fiskevatten. Vi har haft en jobbig dag med ösregn som började igårkväll och backar, backar. Inatt har vi tältet på en skönare plats och jag hoppas kunna sova lugnt. Ett svanpar med tre små ungar väser här utanför. Regnet hamrar på tältet emellanåt och jag längtar lite inomhus. Jag börjar tro att jag är lite för gammal och bekväm för sånt här liv." Alltså här måste jag skratta!!! Jag var 35 år!!! "Pojkarna är jätteduktiga, tur för hade dom deppat hade jag nog lagt av. Joel har alla möjliga förklaringar till varför denna dagen har varit lyckad. Frukosten intog vi i hällande ösregn i en skogsbacke men förflyttade oss sedan till en obebodd veranda som var jätteskitig. Vi badade på Knäreds friluftsbad och det var jätteskönt. Just då råkade solen titta fram en stund så lite av allt vått blev torrt. Idag har vi cyklat ca 54 km, det går förvånansvärt bra. Idag har jag bestämt att nästa semester med pojkarna ska bli bekväm, helst i solen och på hotell!

Sedan blev det lite paus för nästa kort är tre dagar senare.

"Efter att vi pratade igår cyklade vi till Åkalla och fick ett rum att sova i där. Vi kom dit 21.15 efter 7 mils cykling och allt var genomblött. Vilken lycka att få sova inomhus. Trevlig personal tog hand om oss och vi fick ett rum att hänga upp all vår packning i och vi fick kaffe och smörgås. Imorse duschade vi och fick serverad frukost. Idag är vi på väg till Varberg."

Vilka ungar ställer upp på detta idag? Vilken prestation av dom, men jag var nog en krävande mossa, kanske har dom lärt sig ett och annat av det. Dom har ju inte legat på latsidan precis i vuxen ålder heller.

Det blev ett lite annorlunda inlägg, men avslutar med en vårbukett som jag fick igår på Fotoklubben. Ha en bra helg!6 kommentarer:

 1. 😁🤙 Du kanske vill göra om samma cykelsemester med Charlie & Wille?, och drillat de lika hårt som sina fädrar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tror inte riktigt att det skulle gå...... och föräldrar är man ju bara till sina barn. Kram

   Radera
 2. Skönt att du fått det gjort nu med frysningen! Nu blir det väl några trökdagar för dig men sen är det gjort❤ Härlig läsning!! Så kul att höra. Ja dom vinner nog inget våra barn på att bara åka gräddfil... Vackra tulpaner också! Kram 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, ja detta är ju inget att gnälla över, jag för försöka att köra på som vanligt. Ja, en tanke jag fick, så roligt det är att hitta någon slags dokumentation av saker man gjort! Kram

   Radera
  2. Du måste få "gnälla" om och när det gör ont , även du min goa vän ❤

   Radera
 3. Så kul att få läsa sånt som man själv skrivit för länge sedan! Den cykelsemestern har vi ju skrattat åt många gånger💛

  SvaraRadera