söndag 1 januari 2017

Nyårsafton

En gråkall dag, denna sista under 2016 och jag tog en cykeltur. När denna helgperioden är slut måste jag komma igång igen, artrosen gör sig ordentligt påmint om att jag måste röra mig och sluta med frosseriet. En vecka till, sedan jäklar.....


Periodvis gick det inte att cykla, vägen är fortfarande full av tång, bilvägarna kommer väl först antar jag.


Här har också en bit av vägen spolats bort.


Det blåste mer än det ser ut att göra.Harald och jag firade in nya året för oss själva. Vi har ingen fast tradition med att fira nyår och efter kvällen före med vännerna så kändes det väldigt bra. 


En liten spontan förrätt, jag åt räkor från frysen med lite tillbehör och Harald åt ostar från hans presentlåda från Oldsbergs ost. En flaska Cava rosé gjorde det hela mer festligt.


Vi roade oss med detta och hoppades mycket på kanske en sistaminutenresa, men turen var inte på vår sida.


Vi åt sedan oxfilé med rödvinssås, potatisgratäng och sparris. Det var gott. Vi använde detta receptet med lite ändringar.Det röriga köket i bakgrunden, det är väl det jag är minst nöjd med i vår lägenhet (förutom att jag saknar ett scraprum). Jag funderar på om man på något sätt kunde göra något för att skilja av, särskilt när vi har gäster. Ett litet kök, som vi har, gör ju också att det blir extra rörigt där.


Efter den maten orkade vi bara några goda praliner, som vi fått i julklapp, som efterrätt.

När det närmade sig midnatt fick vi besök av min nyinflyttade vän Gunvor och hennes dotter Eva. Vi gick tillsammans ner till Kvickbadet och hamnen för att titta på fyrverkeriet.


Först lyssnade vi på operasångerskan Annika Fransson som sjöng två fina sånger innan kommunalrådet Peter Kovacs pratade in det nya året.


Inte lätt att fota i mörkret och folkvimlet, men här står iallafall Eva och Gunvor.Ett jättefint fyrverkeri för att fira in det nya året 2017!

5 kommentarer:

 1. Vad trevligt med fyrverkeripromenad 🖒

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett bra ord fyrverkipromenad! Hahaha

   Radera
 2. En riktig myskväll med andra ord!! Ser så gott ut allt. Ja inte blir det nå svårigheter för dig att komma igång sen inte!! Nu vänder det ju och det blir fina dagar snart!! Ha det gott 💚 Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja kanske det är så att man behöver denna paus! Kram

   Radera