söndag 11 juni 2017

30-årsfirande

Alltså, vilket festande! Igår var det barnbarnet Ellinors 30-årsfest och ett makalöst trevligt sådant. Under dagen orkade jag inte så mycket mer än att förbereda oss och baka cupcakes till hennes fest.


Små minicapcakes, själva kakan från ett recept och frostingen från ett annat. Inte riktigt lika fint som på recepten, men jag hade inte så jag kunde fixa dubbel spritsning så det fick bli såhär.

Först hade vi tänkt köra ner med husbilen och bara fortsätta norrut därefter, men av olika skäl har vi inte hunnit bli klara. Vi åkte istället ner med Ellinors pappa Lennart tillsammans med Jonathan som lämnade resten av familjen hemma. Ellinor och Johan bor i Bunkeflostrand söder om Malmö.


Ellinor hade studenten som tema på sin fest, 11 år sedan hon själv tog studenten och nu en ny studentfest! Hennes gamla studentskylt, gjord av mamma Mia var framtagen.Make Johan sätter sin mössa på plats.


Först mötte vi barnbarnsbarnet Evy som också fick lite presenter. Hon har precis haft vattenkoppor, men är bra nu bortsett från kopporna som tar tid att försvinna.Farmor Birgitta och mormor Mia hade tillbringat eftermiddagen med familjen och hjälpt till.Ellinor hade dukat så snyggt, hon är så bra på idéer och inredning. (jag noterade tyvärr inte att det blivit veck på duken här av stolen). Hon hade fixat foto som skyltar som bordsplacering. Det var en ren fröjd att sätta sig till bords,Gästerna anlände från alla håll, dom har bott i Tyskland i många år och många vänner är spridda och nu har det tillkommit nya i grannområdet, så kul. Ett 40-tal personer och det serverades en blandad drink till alla.


Mingelbilder med glada gäster.
Ett stort tält var uppsatt på tomten, det blev så bra och alla fick plats.


I köket var det full aktivitet under tiden och det serverades en fantastiskt god buffé med olika rätter, något var catering och något var eget fixat.


Drickan plockades i stora emaljtunnor med kylt vatten.


Efter maten var det dags för studentkamp, jösses vad vi skrattade, nu kom leken från Överlida camping att upprepas + lite andra. Så roligt, jag älskar detta och blir lätt lite överdrivet engagerad.
Alltså vad gör dom?????


Sedan blev det efterrätts- kakbuffé, så fint och så gott!


Så här användes skyltarna som Ellinor beställt av mig, så trevligt!
Så blev det sång och hurrarop för 30-åringen!Ellinor tände ljus och försökte stänga ute myggen. Det blev så mysigt inne i tältet med gardiner och tända ljus.


Ellinor öppnade presenter, mycket äventyr, spa och träning är trenden kan jag säga!


Drinkbordet hade öppnat och det blev en väldans fart på dom unga! Jo, jag hann dansa en dans innan det var dags för oss äldre att köra hem vid midnatt.


Tack för en sådan rolig fest och vad jag njuter av att få vara med och träffa alla!

Jag måste bara avsluta med en helt annan sak. Det händer hela tiden nya saker i deras hus och väggen som Ellinor höll på med när jag var där sist var färdig och det blev så fint. Hon har målat Ikeahyllor och väggen i samma färg. Det ska tillkomma en hög hylla till.I köket fanns min mors och fars gamla kökssoffa, jag visste inte ens att den fanns kvar och så glad jag blev att se den. Ellinor har gjort den så fin. Den soffan sov mor och far i när jag och min syster var barn. Det var en annan tid. På baksidan finns denna etikett. Den forslades alltså till Bjuv, mor och far bodde de första åren i Hyllinge.


6 kommentarer:

 1. Tack för fina foton! Det är så roligt att få vara med en gång till💛

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så roligt med bloggen, att skriva och välja foto också för mig!

   Radera
 2. Vilken FEST alltså! Hela din släkt är ju helt fantastiska att ordna allt runt en fest med lyktor, kort, dukning etc etc etc och sedan all denna fantastiska mat och sedan som avslutning alla små läckerheter. Helt otroligt. Förstår också att töserna tittar förundrat på er vuxna i den roliga leken vid staketet och undrar vad ni håller på med. Tack för att du delat med dig på allt vad ni hittar på. Kramar för detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det finns många begåvningar för det haha! Men, just det att dekorera och ordna är vi nog flera som gillar! Just att planera, göra iordning, laga mat är ibland det allra roligaste och sedan att det uppskattas blir ju extra! Kram

   Radera
 3. Oj Oj Oj!!! Så mycket glädje och en massa gott!! Tänk vad jag behövde detta ny efter allt fejande!!! Önskar bara att jag hade samma energi som du mun vän💚💚💚 Åååhhh!! Du gör mig så glad på alla sätt och vis!!! KRAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag tror inte att det när något fel på din energi! Men, den kan variera från dag till dag, för mig iallafall, haha! Kram

   Radera