fredag 16 juni 2017

Hänsjöns rastplats

Imorse var det full aktivitet på parkeringsplatsen i Karlstad, det var tydligen något stort arrangemang i Mariebergsskogen, skolavslutning tror jag. Bilarna trängde in sig över allt och bildörrarna slog, det var bara att vakna. Vi klagar inte vi får ju ta det som det är, eget val att stå där. Vi trängde oss ut genom dörren och promenerade in till centrum och Sandgrund. Det kom lite regn, men var varmt och skönt.


Här nere på den här parkeringen stod vi, det var ändå ett jättebra ställe att stå på och kostnaden var 0.


Fin paraply vi fått tag på!


Vi stod utanför när det öppnade.


Jag älskar Lars Lerins akvareller, särskilt de ljusa, det är så roligt att se allt och hela denna permanenta utställning är helt enorm.Lika aktuellt idag.

Vi promenerade tillbaka genom stan, Karlstad är fint. Vi körde vidare mot Mårbacka för att besöka Selma Lagerlöfs hem och gick en guidad tur inne i huset. Så intressant att höra och se.


Efter guidningen gick vi runt i omgivningarna och tittade även på några utställningar i de andra byggnaderna. Det är så vackert här.


Påfåglar har alltid funnits på Mårbacka eftersom hon trodde att den botat henne från de höftproblem hon hade i barndomen.Det finns platser för husbilar där man får övernatta, men efter att vi funderat en stund så bestämde vi oss för att fortsätta. När vi kört en bra bit behövde vi mat i magen och stannade till på en rastplats Hänsjön, det är så vackert så vi bestämde oss för att stanna över natten. Det ligger mellan Torsby och Mora. Solen tittade fram och vi hade en skön stund. Den här vägen vi kört idag har varit så otroligt vackert, ängarna står i full blom av lupiner, smörblommor och annat.Vi satt ute och åt, vid varje plats finns det bord och stolar, suveränt. Jag tjuvstartade med midsommarmaten, vi vet ju inte var vi är då. Harald fick bratwurst!


Sedan fick vi trevliga grannar med ett fantastiskt ekipage. Dessutom fick vi en visning.

Allt, både i bilen och husvagnen var utrustningen från rätt tid. I portföljen fanns cocnacflaskan och herrtidningar.

Porslin och allt från 50-talet, här t o m med ursprungsetiketten.
Tyvärr kom regnet, men vad gör det, fint är det iallafall.

7 kommentarer:

 1. Härlig dag med fina upplevelser!! ❤️ Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var den verkligen, kram

   Radera
 2. Så mycket fint att se på en dag. Skulle gärna kollat inne i husvagnen. Roligt med allt gammalt. Mårbacka jättefint. Ha en fortsatt god tur! Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja senare på kvällen satt dom ute och spelade skivor på en gammal skivspelare! Sådana skivor med bara en låt på den. Kram

   Radera
 3. Åh, Lagerlöf hade jag velat se ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du väl göra någon gång! Jag menar, u båt.......

   Radera