tisdag 20 juni 2017

Trappstegsforsarna i Saxnäs

Det är så otroligt ljust det mesta av dygnet, vilken skillnad mot hemma i Skåne. Jag blir helt förvirrad med tiden. Inatt hade jag svårt att sova som jag har ibland och låg vaken efter två, då var det inte helt mörkt. Det har blivit kallt, vi hade 8 grader vid midnatt när vi försökte sova i ljuset och nu ikväll vid åttatiden är det 9 grader ute. Vi klarar oss ändå bra utan extra värme i bilen och på dagarna kör vi och då blir det varmt. Vi kom iväg ganska tidigt idag och körde in på Vildmarksvägen i Strömsund.Jag hade läst om Hällingsåfallet och att det skulle vara fantastiskt, men att det var en jobbig väg dit och ändå värt det. Vi bestämde oss för det och körde av på en grusväg där det var ca 2 mil till fallet. Det var det värsta i väg vi varit med om, grusväg är väl sin sak, men den var full av hålor och vi blev allvarligt oroade för bilen. Det kändes som att hela inredningen skulle skaka sönder. Jag satt så spänd så jag har jätteont i nacke och axlar ikväll. Harald försökte parera och höll sig som vanligt lugn.
Äntligen framme, men sedan hade vi en bit till på denna väg fram till Gäddede, men då var den något bättre, så ni som vill dit, kör från Gäddede dit och tillbaka samma väg!Det var precis så mäktigt som utlovats, en 800 m lång vattenfylld kanjon där vattnet faller 43 meter ner och det är mycket vatten! Om det är sol kan man få se mellan tre och sex regnbågar, men idag var det inte sol, det småregnade faktiskt lite av och till.
Så värt att uppleva och vi försökte glömma den besvärliga vägen.

Vi fortsatte och körde till Ankarede som är en gammal samisk kultplats och ett kapell. Vägen dit är vacker.

Vi fortsatte Vildmarksvägen mot Stekkenjok som är den högst belägna vägen i Sverige. Det var helt fantastiskt att köra på kalfjället ovanför trädgränsen.
Vi ställde oss här och tänkte först stå kvar där inatt, men sedan tyckte vi inte att det kändes så kul så vi fortsatte.Vi fortsatte till Trappstegsforsarna vid Saxnäs och där fick vi en fin plats precis vid forsarna, fin utsikt från bilen ikväll och inatt!


Vi får se om vi kan sova för det dånar något otroligt!Det blev högrevshamburgare till middagen ikväll, gott. Jag tror att det blir tidig sänggång, vi är trötta!

4 kommentarer:

 1. Så spännande o vilken häftig fors! Ha det så bra på er fortsatta resa! Vi botar de ljusa nätterna med mörkt tyg för ögonen . Kram Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja jag kunde ju tagit med dom där ögonskydden man får på flyget, dom har jag ju sparat för just detta ändamålet! Tänkte inte på det. Kram

   Radera
 2. Oj Oj Oj!! Så häftigt!! Ja ni får se mycket och skiftande natur i vårt avlånga land!! Härligt!!! Saknar er!! Kram 💚💚💚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så kul och annorlunda! Tänker på er! Kram

   Radera